4.34 Costa Del Silencio RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

In het gebied tussen Costa Del Silencio en Golf Del Sur zijn heel veel wandelpaden (gemaakt). Met name vanuit Las Galletas en Costa Del Silencio wordt veel gewandeld. Lichte en fraaie (omgevings) wandeling. Wij hebben een aantal wandelingen samengesteld wetende dat, voor o.a. de overwinteraars, dit een heel kleine bloemlezing is. Wind is niet ongebruikelijk en schaduwplekken zijn er weinig of niet.

Vertrekpunt vanaf het einde van de Calle Aquiles waar een redelijk grote parkeerplaats is. Richting zee en ‘gecontroleerd’ (waypoint AlternRots2) of we het pad langs de zee konden lopen. Helaas (weer) niet mogelijk. Komen in het beschermde gebied Monumento Naturel de la Montaña Amarilla. Ondanks dat zijn er in het gebied veel wandelpaden gemaakt.

Het gebied zelf is niet zo spectaculair maar de omgeving (kustlijn en uitzicht op onder de Teide) is heel mooi. Komen nog langs een ‘camping’ (!) en gaan even later links en lopen even parallel met Amarilla Golf. Linksaf een ‘brede’ onverharde weg die overgaat in een Camino. Lopen aan de ‘onderkant’ van de Montaña Amarilla en zijn dan bijna bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Costa Del Silencio, Calle Aquiles, waypoint Costa Del Silencio
Lengte:
6.1 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
170 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
24/01/2017
Verbindingen:

Costa Del Silencio
Bus: geen
Auto: Calle Aquiles, waypoint Costa Del Silencio