4.33 La Caleta RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is Avenida de Los Acantilados in La Caleta, waypoint BusLaCaleta. Bij de bushalte is voldoende parkeerruimte. Aparte en mooie wandeling met heel veel bijzondere mensen. Na ca. 200 meter gaan we een steile trap op die ons achter de bebouwing brengt. Voor ons een ligt een uitgestrekt gebied waar heel veel paden zijn (gemaakt).

Voor het eerst lopen we een wandeling ‘na’ die ons via onze website is aangeboden. Vrijwel geheel komt ‘onze’ wandeling hiermee overeen. Er is weinig hoogteverschil maar omdat we een behoorlijk aantal barranco’s moeten oversteken is het totaal hoogteverschil ca. 350 meter. Als we op de verharde weg komen, richting Playa Paraiso, lopen we langs een groot waterreservoir (waypoint Embalse Bco Salinas) dat vrijwel leeg is.

Steken bij de zee de Barranco de Las Salinas over (via een fraai pad) en gaan dan richting El Puertito. In dit gedeelte zijn ‘fraaie bouwsels’ te bewonderen. In El Puertito lopen we langs de zee en gaan dan via een smalle straat weer het dorp uit. Met name het gedeelte tussen El Puertito en La Caleta staat ‘bekend’ als het ‘hippie’ dorp. Er is ook nog een fraai strand tussen beide dorpen. In het gebied veel paden gemaakt. Met de GPS is het mogelijk alternatieven te kiezen. Bij het ‘uitzichtpunt’ waypoint La Caleta 4.33 zijn we niet verder gelopen. Of er een ‘aansluiting’ naar boven is hebben wij niet geprobeerd. In Caleta lopen we nog even door de bebouwing. Zijn dan weer bij ons beginpunt aangeland.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Caleta, Avenida de Los Acantilados, waypoint BusLaCaleta
Lengte:
11 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
350 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
19/11/2016
Verbindingen:

La Caleta
Bus: Avenida de Los Acantilados, lijnen 448/467, haltes 7160/8132, waypoint BusLaCaleta
Auto: idem