4.31 La Tosca RW2 (Valle San Lorenzo)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt kruising Calle Tunez – Camino Real de Arona, waypoint La Tosca.Korte en lichte wandeling in een fraai gebied. Advies: met de wijzers van de klok lopen. Eén waypoint LastigPunt 8.52. Naar alle waarschijnlijkheid gemaakt voor ‘motorrijders’. Met voorzichtigheid passeren. De Calle Tunez is een smalle weg. Daarom even vóór of na het waypoint een parkeerplaats(je) zoeken.

We gaan de Camino Real de Arona af (draad over de onverharde weg) en passeren een woning. Voorbij de ‘muur’ begint aan de rechterkant een pad. Een redelijk duidelijk pad maar de eerste keer kostte het ons enig moeite de juiste ‘ingang’ te vinden. Nu wat wandelstenen geplaatst. Steken de Barranco de Chijas over en na korte tijd gaan we scherp linksaf (V-vorm). In het algemeen een goed te volgen pad. Steken een (open) waterkanaal over en komen dan in de nabijheid van waypoint LastigPunt 8.52. Met enig ‘beleid’ passeren we de hindernis.

Komen dan op een pad dat vanaf Jama komt (wandeling 8.52 Ermita Jama RW2). Goed te volgen maar zeer sterk geërodeerd. Voortdurend opletten! Passeren nu voor de 2e keer het (open) waterkanaal en komen even later op een onverharde weg tot aan waypoint La Tosca C(alle) El Parral. Gaan rechtsaf en in een bocht ‘begint’ aan de rechterkant de Camino Real de Arona. Rotsachtige ondergrond en daarom goed ‘kijken’. Eenmaal op het pad ‘wijst’ de Camino zich vanzelf en even later zien we ook duidelijk het pad waar we eerder op de dag scherp linksaf zijn gegaan. Steken weer de Barranco de Chijas over en zijn dan weer dicht bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Kruising Calle Tunez en Camino Real de Arona, waypoint La Tosca
Lengte:
4 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
200 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en met de wijzers van de klok mee

Verbindingen:

La Tosca
Bus: geen
Auto: waypoint La Tosca, kruising Calle Tunez en Camino Real de Arona