4.30 La Tosca RW1 (Valle San Lorenzo)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt kruising Calle Tunez – Camino Real de Arona, waypoint La Tosca. Middelzware wandeling in een fraai gebied. Advies: met de wijzers van de klok lopen. De Calle Tunez is een smalle weg. Daarom even vóór of na het waypoint een parkeerplaats(je) zoeken. We gaan de Camino Real de Arona af (draad over de onverharde weg) en passeren een woning.

Voorbij de ‘muur’ begint aan de rechterkant een pad. Een redelijk duidelijk pad maar de eerste keer kostte het ons enig moeite de juiste ‘ingang’ te vinden. Nu wat wandelstenen geplaatst. Steken de Barranco de Chijas over en na korte tijd gaan we scherp linksaf (V-vorm). In het algemeen een goed te volgen pad. Steken een (open) waterkanaal over en korte tijd later gaat de onverharde weg over in een zgn. ‘motor’ pad. Ondergrond is behoorlijk rul en daarom is ‘klimmen’ beter dan dalen!

Wanneer we op de TF-565 uitkomen zijn we ongeveer ‘op hoogte’. Volgen de TF-565 ca. 700 meter en gaan dan rechtsaf een onverharde weg op die overgaat in een pad dat van Jama komt (wandeling 8.52 Ermita Jama RW2). Duidelijk pad: mooie omgeving maar zeer sterk geërodeerd. Voortdurend opletten! Passeren nu voor de 2e keer het (open) waterkanaal en komen even later op een onverharde weg tot aan waypoint La Tosca C(alle) El Parral.

Gaan rechtsaf en in een bocht ‘begint’ de Camino Real de Arona. Rotsachtige ondergrond en daarom goed ‘kijken’. Eenmaal op het pad ‘wijst’ de Camino zich vanzelf en zien we ook duidelijk het pad waar we eerder scherp linksaf zijn gegaan (nu rechts aanhouden!). Steken weer de Barranco de Chijas over en zijn dan weer dicht bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Kruising Calle Tunez en Camino Real de Arona, waypoint La Tosca
Lengte:
7.3 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
440 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, met wijzers van de klok mee

Gewandeld:
18/11/2016
Verbindingen:

La Tosca
Bus: geen
Auto: waypoint La Tosca, kruising Calle Tunez en Camino Real de Arona