4.29 Tunez RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is kruising Calle Tunez-Calle Lomo Alto, waypoint Tunez. Korte, middelzware, wandeling in een mooi gebied. Deels voorzien van ‘richting’ borden. Niet officieel bewegwijzerd conform SL, SL of GR routes. Een ‘eigen’ route-systeem, zoals het info-paneel aangeeft.

We gaan eerst een geasfalteerde weg op. Stijgt behoorlijk en dat is altijd veel minder aangenaam dan bij paden! Al vrij snel komen we een pad dat sterk geërodeerd is. Niet altijd gemakkelijk te lopen. Vrijwel altijd ‘wijst’ het pad zich vanzelf. Fraai uitzicht op de kustlijn! Passeren de Capilla Cristo de Tacoronte en gaan richting de TF-565. Even vóór de TF-565 houden we rechts aan en gaan dan naar ‘beneden’, steken de Barranco de Chijas over en volgen dan een ‘redelijk’ pad tot aan de TF-565. Gaan dan linksaf en bij de ‘bocht’ gaan we rechtsaf een ‘motor’ pad op. Heel goed opletten omdat de ondergrond, op een aantal plaatsen, vrij rul is.

Komen weer op de TF-565 en binnen 50 meter afstand begint aan de rechterkant een pad. Waarschuwingsbord aanwezig waarop staat dat er bijen(kasten) zijn. Pad gaat dan over in een ‘motor’ pad. Op verschillende plaatsen zijn ‘springschansen’ aangebracht. In de directe nabijheid van een waterkanaal ‘verdwijnt’ (gelukkig) het motor pad aan de linkerkant. Op het punt waar we uitkomen op de Camino Real de Arona is het van belang goed op letten. Het pad blijft duidelijk zichtbaar. Steken voor de 2e keer de Barranco de Chijas over. Aan de overkant van de Barranco gaan we rechts. Het pad wordt belopen maar de begroeiing doet ook zijn best! De Camino Real de Arona gaat bij de woning over in een onverharde weg. Bij waypoint La Tosca gaan we rechtsaf tot aan waypoint Tunez en maken we de wandeling rond.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Waypoint Tunez, kruising Calle Tunez en Calle Lomo Alto
Lengte:
7.2 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 500 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet in het week-end en bij regen

Gewandeld:
17/11/2016
Verbindingen:

Tunez
Bus: geen
Auto: waypoint Tunez, kruising Calle Tunez en Calle Lomo Alto

Downloads