4.27 Arona RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint BusArona1. Parkeerruimte is beperkt. Wandeling is grotendeels voorzien van ‘richting/afstandsborden’ maar niet officieel bewegwijzerd. Dat laatste is jammer maar de ‘bewegwijzering’ is wel belangrijk voor het open houden van camino’s die soms door (vermeende) eigenaren worden afgesloten. Een mooie wandeling met ‘rondom’ zicht. Vertrekpunt is de bushalte aan de Avenida de la Constitutión. Lopen tégen de wijzers van de klok. Maken nog een uitstapje naar El Calvario en gaan dan richting Tunez. Bij het 2e bordje gaan we een pad op dat sterk geërodeerd is. Gaat later over in een verharde/onverharde weg. Een stevige klim.

Fraai landschap. Op verschillende plaatsen zijn richtingborden geplaatst. Wanneer we op de TF-565 komen zijn we nog een aantal honderden meters vanaf La Escalona verwijderd. Op het kruispunt genieten we van de koffie en gaan dan de Camino Real de Altavista op. Volgen deze bijna een kilometer en gaan dan links een pad op dat met aanwijsbordjes is bewegwijzerd.

Gedeelten van het pad zijn sterk geërodeerd. Goed om te lopen maar wel oppassen! In Arona maken we een rondje om de fraaie kerk en zijn dan bijna bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Avenida de la Constitutión, waypoint BusArona1
Lengte:
8.3 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
12/11/2016
Verbindingen:

Arona
Bus: waypoint BusArona1 aan de Av. de la Constitutión
Auto: idem

Downloads