4.26 Adeje RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Extreme maar zeer fraaie wandeling. Vertrekpunt is de begraafplaats van Adeje waar zowel voldoende parkeerruimte als een bushalte is. Op de route ligt nóg een bushalte. Voor ons een ‘bekende’ route. Gedeelte tot aan Ifonche (tegen de wijzers van de klok) is heel mooi maar zeer zwaar. Bij hoogtevrees zéker niet gaan wandelen! Het eerste stuk is een 4×4 weg die overgaat in een zeer slechte onverharde weg. Nét voor waypoint Rio Conde de overgang naar een pad. Er is een ‘opstapje’ gemaakt om de Rio over te steken en aan de overkant begint een pad.

In het algemeen prima te volgen maar de ondergrond is erg ‘lastig’. Bij waypoint LP Adeje is het verstandig je, met het gezicht naar de rotswand, ca. 2 meter zijwaarts te verplaatsen. We komen heel even op een ‘degollada’ om te wisselen van ‘bergzijde’. We gaan nu aan linkerkant verder. Op sommige punten is het pad erg smal vanwege struikgewas en erosie. Uitzichten zijn fenomenaal maar je krijgt het niet cadeau! Als we de bergwand zijn gepasseerd komen we weer op een ‘gemakkelijke’ route die uitkomt op de bewegwijzerde route naar Boca Del Paso/Adeje (PR TF-71.2). Maar omdat de bewegwijzerde route een aantal barranco’s oversteekt is het gedeelte tot aan waypoint Boca Del Paso ook behoorlijk pittig. Vanaf dit waypoint is het weer genieten van het uitzicht mét een heel lastig (erosie) pad!

Op het punt waar we in de bebouwing komen begint, even verder op aan de linkerkant, de wandeling naar de Barranco del Infierno (staat niet op de website). Vooraf regelen (indien geopend!) en hieraan zijn kosten verbonden. We lopen nu aan de ‘buiten’ kant van Adeje richting de begraafplaats, onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Adeje, waypoint Adeje (bij begraafplaats/cementerio)
Lengte:
16.3 km
Tijdsduur:
7 uur
Hoogteverschil:
Ruim 900 meter
Zwaarte:
Extreem
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees, niet bij regen, wandelstokken en stapzekerheid

Gewandeld:
14/04/2016
Verbindingen:

Adeje
Bus: halte bij begraafplaats (cementerio) OF waypoint BusAdeje, lijnen 417 en 473, halte 7454 Auto: afslag Adeje TF 1, na ca. 1 km begraafplaats rechterkant bij waypoint Adeje

Downloads