4.25 La Quinta – Finca Aponte RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt bij de kerk van La Quinta. Voldoende parkeerruimte als op tijd vertrokken wordt! Fraaie wandeling. Heel verschillend landschap. Mooie uitzichten! In dit gebied is de bewegwijzerde wandeling: PR TF-71 met een aantal subnummers. Het hoogteverschil is 300 meter maar door de vele barranco’s is het totaal bijna 500 meter. Wij hebben gekozen voor tégen de klok (en rechts aanhouden) rond te gaan. Na de wandeling is het o.i. de beste keuze. Tot aan waypoint KP PR 71 gaan we door drie barranco’s op en neer!

Vanaf dit waypoint gaan we richting Ifonche. Gaan weer van de route af en slaan linksaf een duidelijk, met wandelstenen gemarkeerd, pad op. Aangekomen bij een 4×4 weg gaan we rechtssaf tot een ‘vork’ kruising waar we linksaf gaan, d.i. een deel van de route PR TF-71. Gaan wéér van de route af en gaan dan rechtsaf een pad op. Bij een ‘kruising’ maken we een uitstapje naar Finca Aponte. Heen en terug 2 km. Een heel fraai stuk, zowel op de heen- als terugweg. Zónder dit uitstapje is de route 7.4 km. We komen weer op een duidelijk (met wandelstenen) pad. Hier en daar sterk geërodeerd.

Aan het eind van dit pad komen we weer op een ‘gemeenschappelijk’ stuk (ca. 400 meter) van de route. Steken de weg over en gaan langs/boven de Barranco de la Quinta. Bijna aan het eind hebben we nog een (doodlopend) pad naar beneden gelopen. Komt uit bij een grote overhangende rots waar ‘vroeger’ klaarblijkelijk is ‘gewoond’. Samenvattend: middelzware en mooie wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Quinta, waypoint La Quinta
Lengte:
9.4 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
20/02/2016
Verbindingen:

La Quinta
Bus: geen
Auto: La Quinta, waypoint La Quinta (afslag Taucho aan de TF-82)