4.23 Palm-Mar – Guaza RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de bushalte aan de TF-66. Aan de overkant is voldoende parkeerplaats. Ook is het mogelijk te vertrekken vanaf waypoint PalmMar. Een heel afwisselende route die zwaarder is dan op het eerste gezicht lijkt. Na afloop classificeren wij deze als ‘zwaar’. Vrijwel direct gaan we een onverharde weg op die naar de toegangsweg naar Palm-Mar gaat. Kunnen langs de weg lopen (aan beide kanten) en passeren een gesloten restaurant. Aan de overkant van het restaurant is óók voldoende parkeergelegenheid.

De eerste stijging gaat over een sterk geërodeerde weg die feitelijk een pad is geworden. Als we eenmaal ‘horizontaal’ lopen zijn het gemakkelijke paden en/of 4×4 wegen. Een deel van de 4×4 weg naar de ‘masten’ is ook sterk geërodeerd maar er rijden nog jeeps naar de ’top’. Eenmaal bij de top is er een fraai uitzicht. Aan één van de masten hangt, naar zeggen, een camera die beelden (van de omgeving) weergeeft op een internetsite. De afdaling vraagt aandacht en inspanning omdat het een ‘lastige’ ondergrond is. Maar eenmaal op hoogte is het weer ‘gemakkelijk’ wandelen. In het gebied zijn veel meer paden etc. dan op de OSM-kaart zijn vermeld. Zónder GPS zouden wij hopeloos verdwalen. Het lijkt een gemakkelijk gebied om te wandelen maar dat is deels schijn omdat je maar op een beperkt aantal punten naar boven en naar beneden kan.

In het tweede gedeelte van de wandeling zitten veel barranco’s. Stijgen en dalen. Kuitenbijters zijn het! Maar meestal is het gebied waarin je dan loopt aangenaam. Zo ook nu. We kijken ‘neer’ op Palm-Mar. Er zijn (tussentijdse) ‘afdalingen’ maar deze bevelen wij niet aan.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-66, waypoint BusPalmMarTF66
Lengte:
15.4 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
630 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
14/12/2015
Verbindingen:

TF-66 Palm-Mar
Bus: TF-66 (nabijheid rotonde), waypoint BusPalmMarTF66
Auto: Carretera de Palm-Mar, waypoint PalmMar (tegenover gesloten restaurant)