4.21 Tijoco Alto RW3 (TF-585)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Het beginpunt van deze wandeling is uitsluitend met de auto te bereiken. Parkeren bij waypoint TF585TijocoA. We lopen de rondwandeling tégen de wijzers van de klok in. Ca. de helft van de wandeling gaat over asfalt maar dit is niet echt vervelend omdat het dalingspercentage redelijk is. Samenvattend: Een aangename en vrij korte wandeling. Als we bij de T-kruising bij Tijoco Alto rechts zouden gaan bevinden zich op korte afstand twee barretjes voor het versterken van de inwendige mens.

Wij gaan (nu) ‘rechtdoor’ en gaan de Era Alta op. Bij de eerste splitsing houden we links aan en steken – na korte tijd – de Barranquillo del Aqua over. (Op de officiële topokaart van Tenerife aangeduid als Barranco de Las Moradas). Het pad is ‘gerestaureerd’! Op het OSM-kaartmateriaal staat een pad vermeld dat parallel zou moeten lopen met de geasfalteerde weg. Voor de zoveelste keer naar het pad gezocht (bij een vervallen woning) maar niet gevonden. Teruggekeerd en we lopen de geasfalteerde weg tot een T-kruising waar we linksaf gaan. Gaat vrij snel over in een pad. Blijft goed zichtbaar. Een kort stuk is zeer sterk geërodeerd en het lijkt wel alsof we door een (ondiepe) barranco lopen.

Bij La Conceptión komen we op de TF-585. Volgen deze ca. 600 meter en gaan dan linksaf een pad op. Zien dan een piepklein stuwmeer waar weinig water in staat. Maken nog een uitstapje naar een tv/radio mast waar we nog mooier zicht hebben op de omgeving. Even voor het dorp gaat de onverharde ‘weg’ over in een geasfalteerde weg. We zijn nu bijna bij ons eindpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-585, waypoint TF585TijocoA
Lengte:
6.8 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Ruim 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
02/11/2015
Verbindingen:

Tijoco Alto (TF-585)
Bus: geen verbinding
Auto: TF 82, richting Tijoco Alto (TF 585) parkeren bij waypoint TF585TijocoA