4.20 Palm-Mar RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Twee (mogelijke) vertrekpunten: Los Cristianos (per auto) of Palm-Mar TF-66, waypoint BusPalmMarTF66 (per bus). Een afwisselende maar pittige wandeling. Ook is het mogelijk te vertrekken vanaf waypoint PalmMar (tegenover gesloten restaurant). De beschrijving is vanaf waypoint BusPalmMarTF66. De gewandelde route is 11.8 km maar, zonder uitstapje naar het andere vertrekpunt, vanaf de twee vertrekpunten, ca. 10.3 km.

Vanaf dit waypoint verlaten we direct de TF-66 en gaan de Camino de la Esmeralda op. In dit gebied zijn meer Camino’s maar deze zijn (wettig?) afgesloten. We komen dan op de TF-653 waar een smal pad aan beide kanten langs loopt. Dit is ook wel nodig omdat het verkeer flink langs raast. Even voorbij het (gesloten) restaurant gaan we rechtsaf een “gemarkeerd” pad op dat op verschillende plaatsen een rulle ondergrond heeft. Omdat in het gebied meerdere paden zijn is het wel handig de GPS erbij te houden!

Wanneer we op Los Cristianos kunnen uitkijken en op het pad richting Los Cristianus uitkomen lijkt het wel alsof we op de boulevard lopen. De vergelijking gaat alleen op voor het aantal mensen. Het pad is “vervelend”. Voor degenen die hoogtevrees hebben kúnnen bij waypoint KP 4.12-4.13 omhoog gaan. (gebruikmakend van route 4.12 Los Cristianos – Las Galletas). Wij lopen door en gaan in een heel scherpe bocht “rechtdoor”. Goed zichtbaar pad maar het is wel een beetje klauteren en klimmen. Hier gaat het pad heel dicht langs de rand bóven de zee. Hoogtevrees is hier een vervelende eigenschap.

De afdaling naar Palm-Mar is nog een venijnig staartje. De tijd nemen en goed opletten. Het pad naar beneden is n.l. erg geërodeerd. Wel zijn de witte stippen (als markering) nog enigszins zichtbaar. Op de echte boulevard kunnen we genieten van de zee en het stille (kiezel/stenen)strand. We maken de cirkel bijna rond door deels langs de bebouwing en deels over paden te wandelen als we aankomen bij de bekende boog “Palm-Mar”. Steken de TF-653 over, opnieuw een pad dat uitkomt op de TF-653. Samenvattend: een heel afwisselende wandeling door fraai en minder fraai gebied.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Palm-Mar TF-66, waypoint BusPalmMarTF66
Lengte:
11.8 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
200 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees

Gewandeld:
28/01/2015
Verbindingen:

Los Cristianos
Bus: busstation; Avenida Juan Carlos I aflopen naar beneden en “zijstraat” nemen naar strand (ruim 1 km extra)
Auto: parkeren aan het einde van Avenida Juan Carlos I, waypoint LosCristianos

Palm-Mar
Bus: Avenida de la Playa bij rotonde bij zee, waypoint BusPalm-Mar, lijn 468, halte 8100.
Auto: idem

Palm-Mar TF-66
Bus: waypoint BusPalmMarTF66, lijnen 112, 115, 467, 470 en 473, haltes 7309/7316
Auto: in nabijheid waypoint BusPalmMarTF66 OF waypoint PalmMar