4.19 La Quinta RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de parkeerplaats bij de kerk, waypoint La Quinta. Tot onze aangename verrassing is er nu een (officieel) informatiepaneel over een aantal (bewegwijzerde) wandelingen. Het gebied rondom La Quinta vinden wij méér dan de moeite waard. Een streling voor de ogen! Het (korte) eerste deel van de route gaat over een sterk geërodeerd pad. Daarna komen we op een geasfalteerde weg. Maar omdat deze langzaam stijgt is het geen straf. We passeren een afsluiting (voor auto’s) maar, zoals gebruikelijk, kunnen we als wandelaar om de omheining.

Als we een barranco gepasseerd zijn (bij een geiten’ boerderij’) gaat het asfalt over in een onverharde weg. Vinden wij bijna altijd een verademing, zo ook nu! Het valt ons op dat de route voorzien is van stippen maar deze blijven we niet volgen. Komen dan kort op een bewegwijzerde wandeling maar ook daarvan wijken we af door een ‘kruis’ te negeren.

Nadat we een ‘echt’ pad gevolgd hebben komen we op een ‘kruispunt’ van de bewegwijzerde wandelingen en houden La Quinta aan. Een zéér sterk geërodeerd pad. Ons advies is niet bij regen lopen en wandelstokken meenemen. In 2014 zijn we (kort) van de bewegwijzering gegaan. Maar op dat punt staan (illegale?) ‘privado’ borden (2020).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Quinta, waypoint La Quinta
Lengte:
8.3 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
Ruim 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
29/11/2014
Verbindingen:

La Quinta
Bus: geen
Auto: La Quinta, waypoint La Quinta (afslag Taucho aan de TF-82)