4.18 Palm-Mar RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt waypoint BusPalm-Mar, waar ook de auto te parkeren is. Paden zijn goed te belopen. In dit gebied zijn er veel wandelpaden, wandelaars en hardlopers! Eerst gaan we langs de boulevard waar veel bankjes zijn geplaatst. Ondanks het feit dat we in een vrij vlak gebied lopen is, door het uitzicht op de zee en het bergmassief, het een fraaie wandeling.

Tot aan de vuurtoren lopen we dicht bij de kustlijn. Een pad dat heel veel belopen wordt en daarom ook goed te onderscheiden is. Er zijn hier en daar wat uitstapjes, meestal door vissers, naar de zee gemaakt. Bij de vuurtoren lopen we nog ca. 100 meter door en gaan dan met een scherpe bocht naar links. Opnieuw een duidelijk pad dat heel mooi door het landschap loopt met zicht op o.a.de Roque del Conde en het Teide-gebied. We lopen voorbij de Montaña Grande (ca. 140 meter) en na ca. 1.5 km komen we vlakbij de ingang van Palm-Mar (Avenida de la Playa).

We gaan nu linksaf en volgen een pad dat uitkomt op Los Falcones. We krijgen nu een goede indruk van de ‘nieuwe’ urbanisatie Palm-Mar. Heel wat positiever dan bij de ingang van Palm-Mar waar, aan de rechterkant van de Avenida de la Playa, een aantal verlaten (niet afgebouwde) flats staan. We komen uit op de boulevard waar we de wandeling begonnen zijn en zijn nu heel dicht bij ons beginpunt. Samenvattend: bijzonder lichte wandeling in een fraai gebied.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Avenida de la Playa bij rotonde bij zee, waypoint BusPalm-Mar
Lengte:
9.5 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
60 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
14/11/2014
Verbindingen:

Palm-Mar
Bus: Avenida de la Playa bij rotonde bij zee, waypoint BusPalm-Mar, lijn 468, halte 8100.
Auto: idem