4.17 Tijoco Alto RW2 (TF-585)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Het is alleen mogelijk met de auto het beginpunt van deze wandeling te bereiken. Parkeren bij waypoint TF585TijocoA. Vanaf dit punt gaan we rechtsaf. Langs twee (kleine) cafeetjes en gaan dan ‘achterlangs’. Voorbij een gebouw aan de rechterkant wandelen we een (breed) pad op dat naar beneden gaat. Een prachtig landschap ontvouwt zich aan ons. We komen uit bij een (open) waterleiding (Bajante de Fyffes). Het is mogelijk langs de waterleiding te lopen maar wij hebben gekozen voor een gemakkelijker te lopen route.

Steken later dezelfde waterleiding over en komen in een ‘lieflijk’ en fraai landschap. We dalen dan in een barranco waar amandelbomen en een paar kastanjebomen staan. Vanaf dit punt moeten we ruim 200 stijgen naar het hoogste punt in de wandeling. We lopen gedeeltelijk langs de (diepe) Barranco de Tejerea. Dicht bij ons hoogste punt passeren we een grote vervallen finca (Iserse) en steken opnieuw de ‘open’ waterleiding over en komen via bospaden bij de water ‘fabriek’ van Tijoco Alto.

We lopen om het gebouw en dalen af naar een pad dat aan de ‘overzijde’ ligt. Van boven goed zichtbaar maar eenmaal beneden is het even opletten. We lopen korte tijd over een bergkam (aan de rechterkant gaat een pad over de Barranquillo de Aqua) en gaan dan linksaf (bij wandelstenen) naar beneden,  richting de geasfalteerde weg en zijn weer in de buurt van ons vertrekpunt aan de TF-585.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-585, waypoint TF585TijocoA
Lengte:
7.8 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Ruim 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
20/11/2014
Verbindingen:

Tijoco Alto (TF-585)
Bus: geen verbinding
Auto: TF- 82, richting Tijoco Alto (TF-585) parkeren bij waypoint TF585TijocoA