4.16 Tijoco Alto RW1 (TF-585)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Het is alleen mogelijk het beginpunt van deze wandeling met de auto te bereiken. Parkeren bij waypoint TF585TijocoA Vanaf dit punt gaan we rechtsaf (tegen de klok in). Langs twee (kleine) cafeetjes en gaan dan ‘achterlangs’ en komen uit bij de ‘water’ fabriek. Eerste deel van de route voornamelijk door het bos; het tweede deel met bijzonder mooie vergezichten.

Ruim 100 meter na de waterfabriek houden we links aan en aan het eind begint een ‘gemarkeerd’ (wandelstenen) pad. Niet op enige (digitale) kaart vermeld. De route die wij hadden voorbereid stond wél op ons OSM-kaartmateriaal maar was onvindbaar. Oók van de andere kant! Het pad is goed te volgen en loopt voornamelijk door het bos. Een gestadige stijging waarvan je weinig merkt. In de omgeving van waypoint LastigPuntRW Tijoco Alto is het voorbij met de wandelstenen en het pad. Gelukkig is het terrein redelijk begaanbaar.

Het is verstandig de track – zoveel als mogelijk – te volgen en het waypoint KP Tijoco Alto als doel voor ogen te houden waar een duidelijk pad is. Vanaf dit waypoint steken we na ca. 300 meter de Barranquillo de Aqua over. Nog even de barranco uit en dan begint de (langzame) afdaling met zeer fraaie uitzichten op o.a. de Barranco de Erques. Een heel mooie barranco. Het pad is goed gemarkeerd met wandelstenen. Het pad is niet altijd duidelijk zichtbaar in het terrein maar omdat we over de bergrug gaan zijn is dit niet zwaarwegend. In de omgeving van ons eindpunt Tijoco Alto steken we voor de 2e keer de Barranquillo de Aqua over en zijn dan op een steenworpafstand van ons beginpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-585, waypoint TF585TijocoA
Lengte:
6 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
400 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
07/11/2014
Verbindingen:

Tijoco Alto (TF-585)
Bus: geen verbinding
Auto: TF 82, richting Tijoco Alto (TF-585) parkeren bij waypoint TF585TijocoA