4.15 Arona – Túnez – Valle de San Lorenzo – El Roque – San Miguel de Abona

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Deze wandeling hebben wij een aantal dagen na hevige regenval gelopen. We hebben verschillende barranco’s gezien waar heel wat water doorheen ging. Ook in de verte een waterval! Heel bijzonder. Ook hadden we, vooraf, niet zoveel verwachting van deze wandeling. Eén van de redenen was het feit dat het een geasfalteerde wandeling was. Maar óók deze keer kwam onze verwachting niet uit! Je komt door/langs dorpen en je kunt genieten van het prachtige landschap in dit gebied.

Het ‘uitstapje’ naar Valle de San Lorenzo is heen én terug ca. 2 km. Zelf vonden wij het de moeite waard! Het gedeelte tussen Valle de San Lorenzo en El Roque vinden wij het mooiste gedeelte van de wandeling. Wij hebben daar óók de waterval in de bergen gezien. El Roque is een klein dorp met een kerk. Even voorbij de kerk zien we een deur openstaan. Niet dat wij nieuwsgierig zijn maar als we een blik naar binnen werpen zien we dat er een cafeetje is. Heerlijke koffie!

Bij waypoint KP GR133-SL233 sluiten we aan op de bewegwijzerde wandeling SL233 die ons naar San Miguel de Abona leidt. Eérst de kerk en daarna de TF-28 waar de bushalte is, waypoint BusSMiguel. Samenvattend: een heel mooie geasfalteerde wandeling!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Kerk in Arona, waypoint Arona
Lengte:
10.6 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 240 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
11/03/2013
Verbindingen:

Arona
Bus: waypoint BusArona1 aan de Av. de la Constitutíon (lijnen 112, 480 en 482)
Auto: idem OF bij waypoint ParkArona aan TF-51

Valle de San Lorenzo
Bus: TF-28, waypoint BusLorenzo, halte 7403 Central no. 122, lijnen 416 en 484
Auto: idem

San Miguel de Abona
Bus: TF-28, waypoint BusSMiguel, halte 7394, (lijnen 416 en 484)
Auto: idem