4.14 Playa de las Americas (RW) GR 131, etappe 8 ged.

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Het ‘officiële’ beginpunt van de wandeling is waypoint PlayadlAm. Hiermee is deze wandeling verbonden met La Caleta – Los Cristianos (wandeling 4.09). Wij adviseren, op basis van onze ervaring, de route andersom (= met de wijzers van de klok mee) te lopen: eerst naar waypoint Avde Francia. Vanaf dat punt is het pad gemakkelijker te volgen en te vinden. Vanaf dit punt gaat, volgens ons kaartmateriaal, de lange afstandswandeling GR-131 landinwaarts.

Onze wandeling verloopt deels parallel met de GR-131 en onze route San Eugenio (wandeling 4.07) die tot Arona loopt en waar het bewegwijzerde gedeelte tot Vilaflor begint (Et7GR 131, wandeling 6.06). Naar alle waarschijnlijk wordt het gedeelte Arona – Playa de las Americas etappe 8. Wij vertrekken echter vanaf de provisorische ‘parkeerplaats’ naast Magna Arte & Congresos Adeje: Gerekend vanaf het politiebureau, ná de rotonde, 1e weg rechts, waypoint KP1 PlayadlA.

Reden is dat bij het beginpunt, de boulevard, niet ‘zomaar’ een parkeerplaats kan worden gevonden en dat het busstation verder verwijderd is dan van ons gekozen punt. Tot aan de zuiveringsinstallatie Arona-Adeje is de weg geasfalteerd. Het eerste gedeelte gaat door het ‘nieuwe’ gedeelte van Playa de las Americas maar geleidelijk komen we in het ‘achterland’. Fraai uitzicht op onder meer de Roques del Conde. Bij het begin van het complex (er staat een klein gebouwtje aan de rechterkant) gaan we naar links (waypoint KP3 PlayadlA) en daar zien we een oude waterleiding. Daar is een uitbundige begroeiing en is het lastig een pad te vinden maar al snel zien we een buizenstelsel lopen van 5 buizen. Deze moeten we blijven volgen. Volgens ons kaartmateriaal is dit de route van GR 131.

Het is ook mogelijk even door te lopen en linksaf een pad op te gaan en dan komen we óók uit bij de 5 buizen. Na het waterreservoir worden het 6 buizen. Oók deze ‘verdwijnen’ en dan is de ondergrond behoorlijk begroeid maar toch zijn er wandelaars vóór ons geweest. Het stuk vanaf de vervallen woning tot aan waypoint AvdeFrancia is een heel lastig stuk. Omdat we de route eerder gelopen hebben zijn we uitgekomen maar wel met een aantal verkeerde keuzes. Achteraf was het – zonder GPS-route; abusievelijk niet overgedragen – niet verantwoord ondanks het feit dat dit gedeelte het meest mooie gedeelte is. Van enige aanduiding is ook hier geen sprake. Sterker nog: in de omgeving waypoint AvdeFrancia lijkt het wel alsof het de bedoeling is dat de route niet gelopen wordt. Vanaf waypoint AvdeFrancia volgen we de nieuw aangelegde straat en bij waypoint KP2 PlayadlA is de route rond en lopen we naar het beginpunt.
Samenvattend: Een mooie wandeling vanaf het ‘centrum’ van Playa de las Americas.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Parkeerplaats naast OF op Magna Arte & Congresos Adeje, waypoint KP1 PlayadlA
Lengte:
9.7 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
375 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Etappe 8 (ged) lange afstandswandeling GR 131

Gewandeld:
26/01/2011
Verbindingen:

Playa de las Americas
Bus: busstation; Avenida de los Pueblos, afstand naar waypoint KP1 PlayadlA is ca. 400 meter; bij centrum Magna Arte is óók een bushalte.
Auto: Parkeerplaats naast Magna Arte & Congresos Adeje: Vanaf het politiebureau, ná de rotonde, 1e weg rechts, waypoint KP1 PlayadlA.