4.13 Montaña Guaza RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Het ‘eind’ van Los Cristianos, het begin van onze wandeling, is het meest rustige gedeelte. Meer dan voldoende parkeerruimte. Afwisselende wandeling: dan heb je uitzicht op de toeristencomplexen Los Cristianos en Playa de las Americas en dan heb je uitzicht op verlaten complexen waar landbouw is uitgeoefend. Aan de track is te zien dat wij direct naar de zee zijn gelopen. Meer dan één pad gaat richting Montaña Guaza. We zijn zo ver als mogelijk langs de zee gegaan en vervolgens linksaf geslagen.

Het pad stijgt heel langzaam en is goed te volgen. Aanduidingen ontbreken. Op bepaalde punten zijn, zoals gebruikelijk in dit gebied, meerdere paden die soms voor enige verwarring kunnen zorgen. Maar er zijn, hier en daar, wandelstenen geplaatst die voor ons als baken fungeren. Tijdens onze wandeling waren deze complexen groen gekleurd omdat het de weken, vóór onze wandeling veel geregend heeft. De eigenlijke korte ‘rondwandeling’ is om de Montaña Guaza. Op de Montaña Guaza staan allerlei masten voor diverse doeleinden.

Boven op de berg kijk je o.a uit op Guaza en het hele bergmassief. Al rondgaande krijg je dan ook weer zicht op Los Cristianos etc. Een heel fraai gedeelte! Wij hebben daar een waypoint geplaatst voor een verbinding naar de TF-655. Zélf (nog) niet gewandeld. Op het moment dat wij rondliepen waren er donkere wolken maar op de terugweg was alles weer blauw met witte wolken. Voor de foto’s wel een beetje jammer. Aan het eind van de route, vlak bij het strand, zijn we een heel klein stuk linksaf gegaan om het uiterste punt van het pad te zien. Indrukwekkend hoe de golven daar aan komen rollen! Een mooie wandeling waarbij je een goede indruk krijgt van het landschap rondom de toeristencentra.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Los Cristianos: einde van de Avenida Juan Carlos I bij waypoint LosCristianos
Lengte:
9.1 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
400 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
17/12/2010
Verbindingen:

Los Cristianos
Bus: busstation; Avenida Juan Carlos I aflopen naar beneden en “zijstraat” nemen naar strand (ruim 1 km extra)
Auto: parkeren aan het einde van Avenida Juan Carlos I, waypoint LosCristianos