4.13 Los Cristianos – Montaña de Guaza h/t

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een mooie wandeling waarbij je een goede indruk krijgt van het landschap rondom de toeristencentra.
Het ‘eind’ van Los Cristianos, het begin van onze wandeling, is het meest rustige gedeelte. Voldoende parkeerruimte. Afwisselende wandeling: dan heb je uitzicht op de toeristencomplexen Los Cristianos en Playa de las Americas en dan heb je uitzicht op verlaten complexen waar landbouw is uitgeoefend.

Het pad stijgt heel langzaam en is goed te volgen. Aanduidingen ontbreken. Op bepaalde punten zijn, zoals gebruikelijk in dit gebied, meerdere paden die soms voor enige verwarring kunnen zorgen. Maar er zijn, hier en daar, wandelstenen geplaatst die voor ons als baken fungeren. Tijdens onze wandeling waren deze complexen groen gekleurd omdat het de weken, vóór onze wandeling veel geregend heeft. Maken een korte rondwandeling om de Montaña Guaza. Op de Montaña Guaza staan voor diverse doeleinden allerlei masten.

Boven op de berg kijk je o.a. uit op Guaza en het hele bergmassief. Al rondgaande krijg je dan ook weer zicht op Los Cristianos etc. Een heel fraai gedeelte! Wij hebben daar een waypoint geplaatst voor een verbinding naar de TF-655. Ca. 12 jaar later gewandeld! (4.60 Los Cristianos – Mta de Guaza RW1). Op het moment dat wij rondliepen waren er donkere wolken maar op de terugweg was alles weer blauw met witte wolken. Voor de foto’s wel een beetje jammer. Aan het eind van de route, dicht bij het strand, zijn we een heel klein stuk linksaf gegaan om het uiterste punt van het pad te zien. Indrukwekkend hoe de golven daar aan komen rollen!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Avenida Juan Carlos I bij waypoint LosCristianos
Lengte:
9.2 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
550 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
17/12/2010
Verbindingen:

Los Cristianos
Bus: geen halte
Auto: Avenida Juan Carlos I, waypoint LosCristianos