4.10 La Caleta RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Ons vertrekpunt is La Caleta aan de Avenida de Los Acantilados, waypoint BusLaCaleta. Voldoende parkeerruimte. Mooie maar zeer druk belopen route! We gaan naar ‘beneden’ de Calle El Muelle, die naar de zee loopt. Even voor het restaurant, waar we tegenaan lopen, zijn we rechts gegaan (Je kunt ook ‘achter’ het restaurant langs de zee lopen). Daar gaan we een aantal trappen op en komen uit op een mooi geplaveide wandelstraat en gaan dan een pad op richting El Puertito.

Door de regen is het pad meer een geul dan een pad. In ieder geval goed te volgen. Op verschillende punten zijn er alternatieven maar deze laten wij rechts of links liggen. Omdat het pad heel veel belopen wordt zijn er verschillende ‘uitstapjes’ gemaakt. Op de heenweg naar El Puertito zijn we in het begin rechtsaf gegaan om de 1e  barranco meer oostelijk over te steken. Tot aan El Puertito zijn er tenminste 5 barranco’s die we moeten oversteken. Op de route zien we dat er ‘onderkomens’ gefabriceerd zijn die ‘bewoond’ worden. Kiezen voor deze (natuurlijke) levensstijl is een persoonlijke keus maar om vervolgens van alles in de ‘natuur’ achter te laten bekoort ons minder!

Bij de ‘laatste’ diepe barranco komen we uit bij een complex, omsloten door muren, waar in het verleden landbouw is uitgeoefend. Wij gaan daar rechtsaf. Het pad is een zgn. 4×4 pad maar door de vele regen is het onbegaanbaar geworden voor jeeps enz. Van hieruit kijken we ‘boven’ op het complex dat er nu mooi bij ligt maar ‘vroeger’ veel mooier geweest moet zijn! Als we verder lopen komen we op een kruispunt waar we ca. 10 meter rechts gaan en een smal pad ingaan. Dit pad is goed te volgen tot aan een elektriciteitsmast waar een mooi uitzicht is op El Puertito.

Daarna is het pad niet goed meer te onderscheiden omdat we over een bergkam lopen. Maar we zien ‘beneden’ een pad lopen waar we naar toe moeten. Aan het eind van de bergkam zien we heel vaag een pad lopen dat uitkomt op het pad dat beneden is. We zijn nu heel dicht bij de Ermita Virgen del Carmen. Bij de kerk staan – op de tijdstippen dat we er geweest zijn – altijd caravans. De wielen, op blokken hout wat er ook uitziet als alternatief wonen! El Puertito is nog een ‘oorspronkelijk’ dorp. Niet ‘ontsierd’ door moderne gebouwen. Langs de zee door het dorp (bij het strand is een bar) naar ‘boven’ en we maken nu het rondje af tot aan de barranco waar we rechts gegaan zijn en gaan we weer terug naar La Caleta. In 2016 hebben we deels de route ‘gecheckt’ en hebben de route ietwat gewijzigd.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Caleta, Avenida de Los Acantilados, waypoint BusLaCaleta
Lengte:
6.9 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
60 meter (totaal veelvoud)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
07/12/2010
Verbindingen:

La Caleta
Bus: Avenida de Los Acantilados, lijnen 448/467, haltes 7160/8132, waypoint BusLaCaleta
Auto: idem