4.09 La Caleta – Los Cristianos

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Ons vertrekpunt is La Caleta bij de rotonde van Avenida de Los Acantilados en de Las Gaviotas. Voldoende parkeerruimte, als op tijd vertrokken wordt. Bij deze rotonde is ook een bushalte. Deze wandeling is een ‘boulevard’ wandeling. We gaan naar ‘beneden’ via de Calle El Muelle, die naar de zee loopt. Net voor het restaurant, waar we tegenaan lopen, gaan we linksaf en volgen de boulevard. De boulevard is in La Caleta niet helemaal aangelegd en we lopen nog een klein stuk op de Avenida de Las Gaviatos en dan weer naar beneden om langs het strand te lopen. Aan het eind van het strand staat een gebouw dat we ‘links’ laten liggen en komen dan weer op de boulevard.

Even verderop gaan we naar links omdat een flinke rotspartij de weg verspert. Er is een pad dat naar boven op de rots gaat. Voorbij de rots rechtsaf en we steken een barranco over die bij heftige regenval kan worden afgesloten. Tijdens onze wandeling liep er zoveel water door dat we via een paar balken moesten oversteken. Daarna kun je (meestentijds) de boulevard volgen. Op veel plekken zelfs op meerdere niveaus!

Het is een interessante maar ook lange wandeling en laat zien hoe de verschillende boulevards zijn aangelegd en al dan niet op elkaar aangesloten zijn. Op een aantal punten ontbreekt de boulevard en moeten we (kort) langs de ‘gewone’ weg wandelen of langs het strand. Wij hebben de wandeling gemaakt (grotendeels) met bedekt weer en met een ruwe zee. De golven zijn dan erg indrukwekkend. Het is ook een fraai gezicht hoe de surfers (in de buurt van Parque Santiago, Playa Honda) op hun kleine ‘plankjes’ aan het werk zijn! Bij mooi weer kan het heel warm zijn en wordt de lichte wandeling een stuk zwaarder. Op onze wandelingen komen we vaak niemand tegen. Maar nu hebben we meer mensen gezien dan bij al onze andere wandelingen samen!

Bij de volgende punten extra aandacht:
Waypoint KP2LaCaleta: Op dit punt kun je kiezen: of ‘achter’ de rotsen lopen langs de zee (interessant) of de boulevard blijven volgen (= korter).
Puerto Colon: Evenals in Los Cristianos bestaat de neiging naar de haven te lopen en rechts aan te houden. Ook hier links aanhouden, de trap op, de weg oversteken en daarna weer de boulevard. Je loopt dan ‘boven’ de haven. Je kunt rond lopen maar dat is redelijk ingewikkeld en voor de eerste keer niet aan te raden.
Los Cristianos: Bij de haven van Los Cristianos niet naar de haven lopen (ondanks het feit dat de haven een bezoek waard is!) maar links aanhouden en onder een viaduct door naar de promenade van het volgende strand Playa de las Vistas.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Caleta bij de rotonde van Avenida de Los Acantilados en de Las Gaviotas, waypoint La Caleta
Lengte:
12.4 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Geen
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
18/12/2010
Verbindingen:

La Caleta
Bus: Rotonde van Avenida de Los Acantilados en de Las Gaviotas, waypoint La Caleta, lijnen 416 en 342 (eenmaal per dag); haltes 7160/8132
Auto: idem

Los Cristianos
Bus: Avenida Juan Carlos I aflopen naar beneden en “zijstraat” nemen naar strand, ca. 1 km (extra) Auto: Parkeren aan het einde van Avenida Juan Carlos I, waypoint LosCristianos