4.08 Roque del Conde RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de kerk in Arona. Vanaf de bushalte is de kerk op ca. 350 meter afstand (de track is vanaf waypoint BusArona1). Tot aan de wijk Vento is de weg geasfalteerd. Bij de T-kruising ca. 100 meter linksaf en bij no. 70 gaan we rechtsaf het pad op. Tegen de wijzers van de klok lopen! Enerverende en prachtige wandeling. Met de auto kan óók vertrokken worden in de wijk Vento (waypoint Vento).

Reeds jaren was het onze wens van deze wandeling een rondwandeling te maken. Alle wandelgidsen, voorzover ons bekend, gaan uit van heen en terug wandelen. En nu is de wandeling een rondwandeling geworden! Vanaf de kerk gaat de route deels parallel met de lange afstandswandeling GR131. Op een ‘T-kruising’ (GR 131 gaat rechtdoor) gaan we linksaf het pad op dat goed herkenbaar én te lopen is. Bovendien prima gemarkeerd met stippen! Met elke vijftig meter verandert het uitzicht. Heel fraai! Ca. 150 meter, bij waypoint LastigPuntRoqConde, loopt het pad over een smalle richel over de rotsen. Geen hoogtevrees en een droge ondergrond zijn dan een vereiste! We hebben echter geen moment getwijfeld aan het tracé van de route en het is goed te zien dat de route meer belopen wordt.

De top van de Roques del Conde zit heel vaak in de wolken. Daarom is het belangrijk zo vroeg mogelijk te vertrekken. De schitterende uitzichten kunnen niet worden gegarandeerd maar de kans daarop is aanmerkelijk groter dan wanneer om 11.00 uur vertrokken wordt. Na de middag trekt het heel vaak dicht. Na bijna twee uur komen we op het plateau. De helft van de rondwandeling zit er op! Wij adviseren – als de rondwandeling wordt gemaakt – tégen de wijzers van de klok te lopen. Andersom raden wij sterk af; uitgezonderd berggeiten!

Het is heel bijzonder dat ‘zomaar’ op de top van een berg een plateau is. Op het plateau kun je een rondje lopen en genieten van het uitzicht van meerdere kanten. Bij mooi weer is het daar echt genieten. Of dit de reden is dat de Roque del Conde de naam van Tafelberg draagt is ons niet bekend. Op afstand lijkt de Roque del Conde ook op een tafel maar hoe dichterbij je komt hoe minder het lijkt. Een groot deel van de bergwand van de Conde bestaat uit terrassen waar in vroeger tijden landbouw is bedreven. Nu is alles verlaten. In vergelijking met een aantal jaren geleden lijkt het pad naar beneden, tot aan het zadel, veel meer geërodeerd. Goed opletten want de stenen rollen gemakkelijk! De Barranco del Rey is een heel diepe barranco. Een laatste zware ‘hobbel’ voor het eindpunt. Als heen en terug wordt gelopen moet je er tweemaal doorheen! Een fraaie wandeling met heel veel uitzicht.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Kerk in Arona
Lengte:
7.6 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
600 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid; geen hoogtevrees; niet bij regen

Gewandeld:
21/01/2013
Verbindingen:

Arona
Bus: waypoint BusArona1 aan de Av. de la Constitutíon (lijnen 112, 480 en 482)
Auto: idem OF waypoint Vento