4.04 Cruz Ifonche – Ifonche – Adeje

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Eerst ca. 25-30 meter de TF-567 volgen en bij waypoint GR133 Ifonche begint aan de linkerkant een pad. Lopen heel dicht bij de Barranco de Funes die we oversteken. Volgens Freytag&Berndt zou dit de (toekomstige) route van de GR-133 zijn. Zware maar heel mooie route! Feitelijk lopen we parallel met de TF-567 (Via de TF-567 is de route gemakkelijker maar minder mooi). Via de waypoints KP2 en KP1 Imoque gaan we richting Ifonche.

Bij waypoint KP1 Imoque komen we op de bewegwijzerde route naar Ifonche (GR-131). Passeren restaurant El Dornajo en komen dan (kort) op de bewegwijzerde route PR TF-71.2. Is een fraai gedeelte maar het wordt nog mooier als we gaan afwijken van de bewegwijzerde route. Aan de rechterkant van de berg begint een smal pad, d.i. de Camino Carrasco.

Adembenemend in tweeërlei opzicht: smal pad langs de bergkam (geen hoogtevrees hebben) en het uitzicht! Voorbij de bergkam is het heel even ‘rust’ maar we gaan nu naar de andere kant van de berg. Stapzekerheid is vereist. Tot aan waypoint Rio Conde één van de mooiste paden maar tegelijkertijd één van de lastigste paden. Bij waypoint LastigPunt Adeje is het o.i. verstandig, met het gezicht naar de rotswand, je ca. 2 meter zijwaarts te verplaatsen.

Het laatste stuk van de wandeling gaat over een slechte onverharde weg die overgaat in een 4×4 weg. Ons eindpunt is de begraafplaats van Adeje waar ook een bushalte is. Op ruim 400 meter afstand is ook een halte waar meerdere lijnen voorbijkomen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Cruz Ifonche TF-51-TF-567, waypoint BusIfonche
Lengte:
12.1 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
800 meter
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees, niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
05/03/2013
Verbindingen:

Cruz Ifonche (TF-51)
Bus: halteplaats Cruce Ifonche, bij waypoint Bus Ifonche
Auto: bij kruising TF 51-TF 567, afslag Ifonche.
Adeje
Bus: halte bij begraafplaats (cementerio) OF waypoint BusAdeje, lijnen 417 en 473, halte 7454 Auto: afslag Adeje TF 1, na ca. 1 km begraafplaats rechterkant bij waypoint Adeje