4.03 Cruz Ifonche – Boca del Paso – Adeje

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Eerst ca. 25-30 meter de TF-567 volgen en bij waypoint GR133 Ifonche begint aan de linkerkant een pad. Lopen heel dicht bij de Barranco de Funes die we oversteken. Volgens Freytag&Berndt zou dit de (toekomstige) route van de GR-133 zijn. Zware maar heel mooie route! Feitelijk lopen we parallel met de TF-567 (Via de TF-567 is de route gemakkelijker maar minder mooi). Via de waypoints KP2 en KP1 Imonde gaan we richting Ifonche.

Bij waypoint KP1 Imoque komen we op de bewegwijzerde route naar Ifonche (GR-131). Passeren restaurant El Dornajo en komen dan op de bewegwijzerde route PR TF-71.2 (Boca del Paso – Adeje). Het gedeelte vanaf Ifonche tot aan waypoint Boca Del Paso is behoorlijk pittig omdat een aantal barranco’s overgestoken moet worden. Vanaf dit waypoint is het weer genieten van het uitzicht op Adeje mét een heel lastig (erosie) pad!

Op het punt waar we in de bebouwing komen begint, even verder op aan de linkerkant, de wandeling naar de Barranco del Infierno. Deze wandeling staat niet op de website (wel 2x gelopen). Vooraf regelen (indien geopend!) en hieraan zijn kosten verbonden. We lopen nu aan de ‘buiten’ kant van Adeje richting de begraafplaats, onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Cruz Ifonche TF-51-TF-567, waypoint BusIfonche
Lengte:
16.2 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
Ruim 900 meter
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
05/03/2013
Verbindingen:

Cruz Ifonche TF-51
Bus: halteplaats Cruce Ifonche, bij waypoint Bus Ifonche
Auto: bij kruising TF 51-TF 567, afslag Ifonche.
Adeje
Bus: halte bij begraafplaats (cementerio) OF waypoint BusAdeje, lijnen 417 en 473, halte 7454 Auto: afslag Adeje TF 1, na ca. 1 km begraafplaats rechterkant bij waypoint Adeje