4.02 Roque Imoque RW1 (TF-51)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Even voorbij Arona (richting Vilaflor, TF-51) passeer je 2x het bord Roque del Conde (wijk Vento) en dan volgt heel spoedig het bord Roque Imoque. Daar hebben wij de auto geparkeerd. Heel mooie wandeling. Er is ook een parkeerplaats bij een restaurant maar deze is uitsluitend bestemd voor cliënten. Afgesloten wanneer het restaurant niet geopend is. Ca. 150 meter verder is er aan de rechterkant ook parkeerruimte. Bij het waypoint Roque Imoque staat een (gemeentelijk) bord met verschillende routes.

De route gaat langzaam omhoog richting Ifonche. Geen gemakkelijk pad. Na ca. twee kilometer komen we langs het restaurant El Refugio. Daar is de koffie goed maar de prijzen zijn niet lager dan in de toeristenplaatsen! De Roque Imoque zien we nu aan de linkerzijde. Net voor het restaurant staan een aantal bewoonde huizen. Na het restaurant El Refugio wordt het pad een 4×4 weg. Aan het eind komen we op de TF-567 en gaan linksaf naar Ifonche. De bar El Dornajo ‘rechts’ laten liggen (maandag gesloten) en de route ca. 2 km vervolgen op een geasfalteerde weg. Vanaf de bar El Dornaja is de route gedeeltelijk bewegwijzerd als etappe 7 van de lange afstandswandeling GR 131.

Aan het eind van de geasfalteerde weg gaan we weer het wandelpad op. De uitzichten zijn hier erg mooi als het weer helder is. Van de drie keer dat we de route hebben gelopen was het twee keer nevel die een aantal keren optrok en neerdaalde. En dan mis je heel veel! Na het passeren van de Roque Imoque zien we links een ‘verborgen’ vallei waar in het verleden landbouw is beoefend en waar veel (verlaten) huizen staan (Casa de Suarez). Net voordat we het idee krijgen dat we de berg Roques del Conde moeten bestijgen gaan we linksaf. We kunnen daar ook rechtdoor naar de top van de Roques del Conde (wandeling 4.08 Roques del Conde RW)

Onze route gaat langzaam maar zeker in de richting van de Barranco del Rey. Daar komen we in de barranco, gaan een kort stuk rechts en gaan aan de overkant weer omhoog. Aan de ‘bovenkant’ van de barranco gaan we linksaf en laten het gebouw ‘rechts’ liggen en dan zijn we bijna bij het eindpunt. Bij de waypoints KP1 en KP2 Imoque kunnen we de wandeling bekorten tot bijna 7 kilometer.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-51, even voorbij het bord Roque Imoque
Lengte:
9.6 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
560 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
21/02/2011
Verbindingen:

Roque Imoque (TF-51)
Bus: TF-51-Calle Casas, halte Casa 7952, op ca. 300 meter afstand, lijnen 342 en 482), waypoint BusArona2
Auto: TF 51 bij waypoint Roque Imoque