4.01 La Quinta RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Stilte

Vertrekpunt is de kerk in La Quinta waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. In 2007 voor het eerst gewandeld en nu 6 jaar later is er weinig veranderd. Een informatiebord bij de Ermita Santa Margarita en richtingbordjes. Maar géén (officiële) bewegwijzering, zoals nummering. De allereerste keer dat wij hier waren hebben we de weg gevraagd maar achteraf was dat misschien niet nodig geweest. We gaan tegen de wijzers van de klok in en het pad is goed te belopen.

We komen ook langs een plek waar paragliders het luchtruim kiezen. Onze voorkeur gaat uit om het bij de grond te houden! Als ze aanwezig zijn is het de moeite waard dit tafereel gade te slaan. Wel zijn er hier en daar paden maar we (even) moeten opletten. Bij waypoint KP2 Adeje is een mooi uitzichtpunt en kunnen we naar Adeje afdalen (wandeling 4.03 Adeje – Ifonche). Nu wordt de route gemarkeerd door groene stippen en, na ca. 1.5 km, komen we weer op de verharde weg (Calle la Serrería) die ons leidt naar La Quinta.

Bij de kerk staan zitbanken waar het goed toeven is. Er is echter geen eet- of drinkgelegenheid in de buurt! Op de track staat nog een extra rondje die door en bóven de Barranco de la Quinta gaat. Een interessant gedeelte! Het is een route waar je soms de stilte hoort.
Heel bijzonder als je zo dicht bij één van de grootste toeristische centra van Tenerife bent.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-583, La Quinta, waypoint La Quinta
Lengte:
6.3 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
350 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
18/12/2008
Verbindingen:

La Quinta
Bus: geen verbinding
Auto: Vanaf TF-82 afslag Taucho (TF-583). Doorrijden tot La Quinta, waypoint La Quinta