3.99 Boca Tauce RW1 (TF-21 TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer zwaar maar heel bijzonder en zeer afwisselend!
De gehele route maakt gebruik van de bewegwijzering van de routes: nrs. 28-9-18 van Parque Nacional. Hebben ‘bewust’ gekozen voor vertrek vanaf Boca Tauce omdat het overbruggen van de ca. 700 meter hoogteverschil over een langer tracé gaat dan vertrek vanaf waypoint Mirador de Chío/Narices del Teide. Classificatie ‘zeer zwaar’ komt door het laatste stuk stijging tot ca. 2750 meter. De ondergrond is erg rul (lavagruis): twee stappen vooruit en één stap achteruit. Nu is dat ietwat overdreven maar juist dit gedeelte vonden wij het zwaarst!

Het 1e gedeelte is een nieuw ‘gemaakt’ pad dat aansluit op een onverharde weg. Eertijds was de aansluiting van deze onverharde weg met de TF-38 het beginpunt van route 28. Tot waar het pad begint is de stijging bijna 200 meter. Loopt erg gemakkelijk. Maar dan begint het! In het begin is het wel een stevige stijging maar de ondergrond speelt nog geen parten. Maar hoe verder we komen hoe ‘erger’ (=ruller) het wordt. Kost dan aanmerkelijk meer inspanning dan een ‘gewoon’ pad. Eenmaal op ‘ons’ hoogtepunt zien we meer wandelaars die klaarblijkelijk koers zetten naar de Pico Viejo. Dit extraatje is voor ons te zwaar.
In de beschrijving van wandeling 3.01 (Pico Viejo) staat dat dan de echte klim begint!

Ook het pad naar beneden is – in het begin – erg rul. Een uitglijder is zo gemaakt! Maar langzamerhand krijgen we weer ‘vaste’ grond onder de voeten. Heel aangenaam. In de nabijheid van de TF-38 gaan we feitelijk parallel lopen met deze weg. In het begin gemakkelijk maar later wordt het pad lastiger. Steken bij waypoint Mirador de Chío/Narices del Teide de TF-38 over en gaan nu richting Boca Tauce. Bij de 1e richtingaanwijzer zien we een ‘toevoerroute’ naar de PR TF-70. (Guía de Isora, 13.4 km PR TF-70.3). Zie onze wandeling 1.29 (Boca Tauce – Chirche – Guía de Isora).

Het laatste gedeelte van de wandeling (route 18) is een fraaie ‘toegift’ en kostte weinig inspanning.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21, Boca Tauce, waypoint BusBoTauce
Lengte:
17.1 km
Tijdsduur:
7 uur
Hoogteverschil:
850 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken en stapzekerheid.

Gewandeld:
19/02/2020
Verbindingen:

Boca Tauce
Bus: TF-21, lijn 342 (éénmaal per dag Playa de Las Americas/Costa Adeje), waypoint BusBoTauce, haltes 7682/7683 (contant betalen!). O.i. niet mogelijk.
Auto: kruispunt Boca Tauce, waypoint BusBoTauce