3.98 Huevos del Teide h/t (Montaña Blanca)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer fraai! Zware wandeling vanwege de ‘hoogte’ (van ca. 2350 tot ca. 2750 meter). Ons ‘gebruikelijke’ vertrekpunt Montaña Blanca aan de TF-21 was om 08.15 volledig bezet met auto’s . Ook in de directe omgeving waren de ‘gaatjes’ gevuld! Daarom zijn we vertrokken vanaf de parkeerplaats Tabonal Negro op ca. 1 km afstand. Gelukkig hoeven we maar kort gebruik te maken van de TF-21 en stappen dan over op de wandelroute vanaf Base del Teide naar o.a. Montaña Blanca. Geen gemakkelijk pad!

Bij het waypoint Montaña Blanca steken we de TF-21 over en komen dan op een onverharde weg die langzaam stijgt. Voor ons was het een inspannende stijging ondanks het feit dat het totaal hoogteverschil (slechts) 450 meter is tot ons eindpunt.
De uitzichten zijn fenomenaal. Meerdere malen in deze omgeving gewandeld maar het blijft zeer indrukwekkend. Bij waypoint 3.98 Mirador Huevos Teide ligt een verzameling eieren onder ons!

Op de OSM-kaart staan meer paden vermeld maar deze zijn allemaal ‘verboden’. In dit gebied is het verboden buiten de officiële wandelpaden te gaan. Eenmaal bij de afslag naar de Montaña Blanca is het nog ca. 700 meter naar ons eindpunt en ruim 4 kilometer naar de Teide. Maar de stijging voor deze 4 km is 1000 meter. O.i. extreem!

De terugweg is opnieuw fascinerend.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21, Montaña Blanca, waypoint MontanaBlanca
Lengte:
12.5 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
450 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
30/01/2020
Verbindingen:

Montaña Blanca (TF-21)
Bus: geen (kan binnen de bustijd maar wachttijd is te lang; 1 keer per dag Adeje of Puerto de la Cruz)
Auto: parkeren op/nabij parkeerplaats (op tijd; vóór 08.30 uur!; [te]weinig parkeerplaatsen), waypoint MontanaBlanca
Tabonal Negro (TF-21)(als parkeerplaats vol is bij Montana Blanca)
Bus: zie Montaña Blanca.
Auto: waypoint Taboral Negro