3.97 TF-24 El Centeno (Las Lagunetas) RW8

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zware en bijzondere wandeling. Voor de ‘echte’ wandelaar is vanaf waypoint 3.97 een h/t wandeling ‘toegevoegd’ van ca. 1.8 km totaal. Fenomenale uitzichten; echter een zeer moeilijk pad waar het gaat om het ‘juiste’ pad. Wij zijn nog ca. 100 meter verder gegaan dan waypoint 3.97 einde wandelpad maar hebben over deze 100 meter ca. een uur ‘getobd’ met als resultaat dat wij het vervolg van het wandelpad niet hebben kunnen traceren. Eén van de belangrijkste redenen is dat het pad overvloedig bedekt is met dennennaalden waardoor het zicht verdwijnt! Daarom zijn wij teruggekeerd omdat verder gaan o.i. niet verantwoord was.

Hebben tijdens de wandeling vastgesteld dat de GPS niet loepzuiver is. Heeft hier en daar moeite met de plaatsbepaling en wijkt dan af van het pad. Nu is dat in het algemeen geen probleem omdat er maar één pad is maar daar waar wegen samenkomen is het niet aangenaam. Met name bij de aansluiting vanaf Las Lagunetas (Pista Siete Fuentes) met de lange afstandswandeling GR-131 is hij in de ‘war’. Maar dat is helaas niet het enige punt.

Het tracé van de GR-131 dat wij volgen is een zeer straffe stijging!
Ook het laatste stukje naar de TF-24 krijgen we niet cadeau!
Steken de TF-24 (weer) over en krijgen asfalt! Hadden het voornemen naar de El Gaitero te gaan maar dat is verboden voor voetgangers! Daarom vervolgen we onze wandeling over een onverharde weg. In het begin nog een redelijke stijging. Even later gaan we linksaf een pad op. Niet overal gemakkelijk. Wel indrukwekkende gedeelten als wij rechts omhoog kijken!

Even vóór het uitzichtpunt (waypoint 3.97) splitst zich het pad af waarover in de 1e alinea geschreven is. Kunnen ook kiezen om direct de Pista Boca Del Valle te gaan volgen. ‘Beneden’ heel fraaie uitzichten. Bijna aan het eind komen we op een bewegwijzerde wandeling tot aan Las Lagunetas.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-24, waypoint TF24El Centeno (Km16, Las Lagunetas)
Lengte:
15.5 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
800 meter (totaal) inclusief uitstapje
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen; wandelstokken ‘vereist’, stapzekerheid en geen hoogtevrees
Zónder uitstapje ca. 13.7 km; uitstapje kost ca. 1 uur (h/t).

Gewandeld:
16/01/2020
Verbindingen:

TF-24 El Centeno (Km16, Las Lagunetas
Bus: geen verbinding
Auto: TF-24 waypoint TF24 El Centeno (Km16)