3.96 Barranco de la Arena AR RW3 (vanaf TF-344)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie middelzware wandeling.
Vanaf de TF-344 naar Area Recreativa Barranco de la Arena is ruim 8 km over een onverharde weg. Max. snelheid ca. 20 km en het is ruim een half uur rijden. Onaangenaam deel van de dag!

Gaan eerst naar de Area Recreativa Fuente Pedro. Daar is óók de mogelijkheid te kamperen zoals we hebben gezien. Hebben daar niet geheel de OSM-route gevolgd maar zijn doorgelopen en vervolgens ‘rechtsaf’ gegaan. In het begin is het pad niet duidelijk maar hoe verder we komen hoe duidelijker het pad. Op een behoorlijk aantal punten is het pad deels dichtgegroeid. In deze omgeving niet met braamstruiken en daarom redelijk te doen!
Het is een stevige klim en op bepaalde plaatsen is het pad behoorlijk geërodeerd. Weinig uitzicht maar het gebied vinden we desondanks mooi.

Als we op de onverharde weg, later overgaand in de Pista El Agujero, komen is het gedaan met de stevige stijgingen. Bij waypoint KP5 El Portillo verlaten we de Pista en zetten we de afdaling in over een onverharde weg. Geen straffe daling! Bij waypoint Vergara is een water ’station’. Bij wandeling 3.30 in 2013 (El Portillo – Icod de los Vinos) nog redelijk vrij toegankelijk maar nu is het grotendeels ‘afgezet’.
Vervolgen de onverharde weg maar er zijn ook afsnijders maar deze hebben o.i  weinig of geen toegevoegde waarde.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Area Recreativa Barranco de la Arena, waypoint BcoArena
Lengte:
7.6 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen

Gewandeld:
15/04/2019
Verbindingen:

Barranco de la Arena (vanaf TF-344)
Bus: geen
Auto: TF-344, ingang bij waypoint ElLagarTF344