3.95 Barranco de la Arena AR RW2 (vanaf TF-344)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie middelzware wandeling.
Vanaf de TF-344 naar Area Recreativa Barranco de la Arena is ruim 8 km over een onverharde weg. Max. snelheid ca. 20 km en het is ruim een half uur rijden. Onaangenaam deel van de dag!

Het eerste gedeelte ‘lijkt’ bewegwijzerd maar al heel snel gaan we een onverharde weg op waarop ook vrachtwagens rijden. Het is een klim van ca. 300 meter over een afstand van ca. 3 kilometer. Halverwege is er een water ‘station’ Vergara bij de Barranco de Vergara. Deze waterleiding loopt door een groot deel van Tenerife. Bij waypoint KP5 El Portillo gaan we rechtsaf en komen op de Pista El Agujero. Passeren een aantal fraaie punten.

Het pad naar beneden is op de OSM-kaart ietwat anders getekend maar in werkelijkheid begint het eerder! Het pad is op een aantal punten behoorlijk geërodeerd. Wandelstokken zijn dan onmisbaar.

Bij wandeling 3.63 (El Lagar AR RW2) hebben we aan het begin van het wandelpad het waypoint LastigPunt Galería las Nieves geplaatst. Komende vanaf de ‘boven’ kant is dit een overbodige vermelding. Voorbij de Galería komen we op de Pista las Nieves met weinig hoogteverschil en wordt het een ‘ontspannen’ wandeling naar ons eindpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Area Recreativa Barranco de la Arena, waypoint BcoArena
Lengte:
9.4 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Bijna 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
15/04/2019
Verbindingen:

Barranco de la Arena (vanaf TF-344)
Bus: geen
Auto: TF-344, ingang bij waypoint ElLagarTF344