3.94 Barranco de la Arena AR RW2 (vanaf TF-344)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie middelzware wandeling.
Vanaf de TF-344 naar Area Recreativa Barranco de la Arena is ruim 8 km over een onverharde weg. Max. snelheid ca. 20 km en het is meer dan een half uur rijden. Onaangenaam deel van de dag!

Vanaf de Bco de la Arena gaan we eerst naar de Area Recreativa Fuente Pedro. Daar is óók de mogelijkheid te kamperen zoals we hebben gezien. Hebben daar niet geheel de OSM-route gevolgd maar zijn doorgelopen en vervolgens ‘rechtsaf’ gegaan. In het begin is het pad niet duidelijk maar hoe verder we komen hoe duidelijker het pad. Op een behoorlijk aantal punten is het pad deels dichtgegroeid. In deze omgeving niet met braamstruiken en daarom redelijk te doen!
Het is een stevige klim en op bepaalde plaatsen is het pad behoorlijk geërodeerd. Weinig uitzicht maar het gebied vinden we desondanks mooi.

Als we op de onverharde weg, later overgaand in de Pista El Agujero, komen is het gedaan met de stevige stijgingen. Krijgen nu ook meer fraaie uitzichtpunten. Het pad naar beneden is op de OSM-kaart ietwat anders getekend maar in werkelijkheid begint het eerder! Evenals het pad naar boven is het pad naar beneden op een aantal punten behoorlijk geërodeerd maar is o.i. iets gemakkelijker begaanbaar.

Bij wandeling 3.63 (El Lagar AR RW2) hebben we aan het begin van het wandelpad waypoint het LastigPunt Galería las Nieves geplaatst. Komende vanaf de ‘boven’ kant is dit een overbodige vermelding! Is ook één van de redenen geweest deze wandeling met de wijzers van de klok te lopen. Komen dan op de Pista las Nieves met weinig hoogteverschil en wandelen dan ‘ontspannen’ naar onze eindbestemming.

 

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Area Recreativa Barranco de la Arena, waypoint BcoArena
Lengte:
9.9 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
15/04/2019
Verbindingen:

Barranco de la Arena (vanaf TF-344)
Bus: geen
Auto: TF-344, ingang bij waypoint ElLagarTF344