3.93 Parador – Guajara RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Schitterende maar zeer zware wandeling.
Vast vertrekpunt de Parador, waypoint Ermita PN, aan de TF-21. Voldoende parkeerplaats voor 10.00 uur. De rondwandeling is samengesteld op basis van ‘officiële’ routes. Eerst over een ‘horizontaal’ gedeelte maar dan begint de klim. Wij vinden deze heel pittig! Bij het eerste informatiepaneel gaan we richting Guajara Alto. Ook nu wacht ons een 2e pittige klim. Voor een gedeelte geldt een waarschuwing voor ‘vallende’ stenen. Treffend staat vermeld bij de informatie: uw veiligheid is onze zorg maar het is uw verantwoordelijkheid! Het pad is goed gemarkeerd maar het is wel van belang goed op te letten omdat er gedeelten zijn die niet zo gemakkelijk begaanbaar zijn. Stapzekerheid is dan wel voorwaarde!

Tijdens de hele wandeling hadden we zeer helder weer en fantastisch zicht. Eén maar: we hadden de telefoon ‘vergeten’! De foto’s op de site zijn van eerder gemaakte wandelingen!
Bij het uitzichtpunt op de Guajara Alto is het nog extra genieten maar het hebben van hoogtevrees is dan geen goede eigenschap.
In de afdaling zijn er stukken waar veel los ‘grint’ ligt. Uitglijden is dan heel gemakkelijk! Over de omgeving hoeven we niet meer te spreken bij dit mooie weer. Maar het kan heel snel veranderen, zoals ook wij gemerkt hebben!
Bij waypoint KP Guajara komen we heel even op de Pista de Siete Canadas maar gaan dan rechtsaf. Ook een zgn 4×4 weg waar auto’s kunnen rijden. Is een lichte stijging richting Montaña Majúa. We kunnen de berg nog beklimmen maar hebben daarvan afgezien omdat we al een zware tocht achter de rug hebben. Het landschap blijft ons boeien én verwonderen!

Vanaf de Montaña Majúa is het nog 4 km naar de Parador. In het algemeen een langzame daling maar op een aantal plaatsen is de ondergrond erg rul. Loopt wat minder gemakkelijk. Het landschap blijft fraai! Hebben vastgesteld dat de regels in het park ‘strenger’ worden. Bij andere paden/wegen staat een bord waarop staat dat het verboden is te wandelen tenzij je geautoriseerd bent!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Parador, waypoint Ermita PN, aan de TF-21
Lengte:
16.2 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
750 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid; kan koud en winderig zijn.

Gewandeld:
12/04/2019
Verbindingen:

Parador (TF-21)
Bus: Niet mogelijk
Auto: waypoint Ermita PN