3.91 El Lagar AR RW3

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Aanrijroute via de TF-344 (vanaf La Guancha) naar de Area Recreativa El Lagar. De (auto) route naar de Area Recreativa is duidelijk gemarkeerd met borden en palen. Grotendeels een lichte boswandeling. Slecht op enkele punten ‘uitzicht’.

Vanaf het waypoint El Lagar lopen we eerst over een speciaal aangelegd pad wat overgaat in een onverharde weg. Het is tegelijkertijd een deel van de bewegwijzerde route PR TF-42.1 (Cruz del Tronco). Wijken van de bewegwijzering af maar blijven op een onverharde weg die aansluit op de Pista El Lagar, de toegangsweg naar de Area Recreativa. Op het punt dat we de Pista verlaten is nog een overdekte mogelijkheid om te zitten (Casa de Piedra). In het begin krijgen we een pittige klim over een rulle ondergrond.

Het laatste gedeelte loopt erg gemakkelijk. Geen of weinig inspanning vereist. Een aantal keren is er uitzicht op de Teide maar vanwege weersomstandigheden (calima = veel zand in de lucht) is het maken van een duidelijk foto – met de smartphone – vrijwel onmogelijk.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
El Lagar, waypoint El Lagar
Lengte:
7.2 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
11/03/2019
Verbindingen:

El Lagar (Area Recreativa)
Bus: geen
Auto: vanaf TF-344 (La Guancha, waypoint ElLagarTF344). Formeel alleen voor 4×4 auto’s.