3.89 Pinar Chío RW2 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Gevarieerde en zware wandeling. Advies: met de wijzers van de klok. Vertrekpunt is de Area Recreativa Pinar Chío. Voldoende parkeergelegenheid (door de weeks). Volgen eerst de bewegwijzerde route SL TF-203 (Pinar Chío – Chío). Op het punt waar we rechtsaf gaan is het even ‘opletten’ maar het pad is duidelijk zichtpaar en op bepaalde punten goed voorzien van stenen aan weerszijden. Er zijn ook veel wandelstenen geplaatst.

Op de ‘viersprong’ gaan we linksaf en komen dan uit bij de Montaña de Los Guirres. Komen in de buurt van de TF-38 en steken deze over. Parallel met de TF-38 loopt een pad/weg. Bij waypoint 3.07.2 is op de OSM kaart een pad aangegeven wat er niet is (3.07 Pinar Chío RW1). Krijgen nu een ‘onverharde’ weg die overgaat in een pad. Rond een heel dikke boom die over het pad ligt en dan zijn we heel dichtbij de bewegwijzerde wandeling PR TF-43 circular.

Bij waypoint 2.36 is een fraai uitzicht op de Teide maar de Teide was nu helemaal uit zicht! Aan het eind van de wandeling kwam de Teide weer tevoorschijn. Zelfs met een beetje sneeuw. Gaan van de bewegwijzerde route af en gaan een onverharde weg waar auto’s kunnen en mogen rijden (van Corona Forestal). Bij waypoint Pista ArenasNegras gaan we rechtsaf. Op dit traject mogen officieel alleen 4×4 auto’s rijden. Een aantal quads is ons voorbijgereden!
Vanaf waypoint KP1 Portillo gaat de Pista Arenas Negras over in de Pista Montaña Cascajo, ons laatste deel van de route. Maar we zijn er nog niet! Vrijwel de gehele ‘onverharde weg’ is vals plat.

Aan het eind van de route komen we weer in ‘open’ terrein met fraai uitzicht op het gebied rondom de Teide. Een mooie toegift! Nog even langs de TF-38 en dan zijn we weer bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Area Recreativa Pinar Chío, waypoint Pinar Chio
Lengte:
19.6 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
Bijna 600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
21/01/2019
Verbindingen:

Pinar Chío (TF-38)
Bus: geen
Auto: waypoint Pinar Chio