3.86 Montaña Blanca RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer zwaar en fraai! Indrukwekkend landschap. Advies: met de wijzers van de klok meelopen. Het nádeel van het vertrek vanaf Montaña Blanca is dat op tijd vertrokken móet worden. Vanwege de afstand is het ook raadzaam op tijd te vertrekken. Rond 08.00 is er nog voldoende parkeerplaats. Vertrekken vanaf de ruime parkeerplaats Minas San José Sur is ook mogelijk. Maar dat maakt de wandeling een tikkeltje zwaarder! Uitsluitend lopen als ervaring is opgedaan met lange(re) wandelingen!

Bij Montaña Blanca kunnen we ‘insteken’ op de (nieuwe) sendero 39 (richting Minas de San José). Prima afgebakend maar niet altijd gemakkelijk te lopen. Echter bij de parkeerplaats/TF-21 is er o.i. geen (duidelijke) markering. Sluiten aan op sendero 30 (Los Valles) die langzaam afdaalt naar sendero 4 (Siete Cañadas). Het landschap is mooier dan de foto’s! Sendero 4 maakt ook deel uit van de LAW GR 131. Even voorbij waypoint KP Guajara (sendero 5) begint aan de rechterkant sendero 16 (Sanatorio). Bij waypoint Sanatorio staan een aantal vervallen huizen. Of hier ooit een sanatorium is geweest is ons niet bekend maar het lijkt er wel op!

Het is mogelijk nog meer te genieten van het landschap door regelmatig ‘rond’ te draaien. Telkens zijn we weer verbaasd over het unieke landschap. Daar waar we op de Sendero 39 komen hebben we nog 3 km voor de boeg. Een prima pad maar omdat we al ca. 20 km voor de kiezen hebben gehad is het nog een heel pittig stuk. De laatste loodjes zijn hier zeker het zwaarst!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21, Montaña Blanca, waypoint MontanaBlanca
Lengte:
23 km
Tijdsduur:
ca. 7 uur
Hoogteverschil:
650 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
19/03/2018
Verbindingen:

Montaña Blanca (TF-21)
Bus: geen (niet mogelijk binnen de bustijden)
Auto: parkeren op/nabij parkeerplaats (op tijd; vóór 08.30 uur!; [te]weinig parkeerplaatsen), waypoint MontanaBlanca