3.85 Parador – Boca Tauce – Barranco de Erques

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Feitelijk twee wandelingen: Parador – Boca Tauce (sendero’s 3, 26 en 40) en Boca Tauce – Barranco de Erques (sendero 41, h/t).

3.85.1 Parador – Boca Tauce
Vertrekken vanaf de parkeerplaats Parador waar ook de halte is van de lijnen 342 (Playa de las Americas) en 348 (Puerto de la Cruz). Ca. 300 meter over asfalt en bij sendero 3 van Parque Nacional nemen we het zgn. rolstoelenpad om later aan te sluiten op sendero 3. Het wandelpad is veel belopen en gemakkelijk te volgen. Na ruim 2 kilometer (bij Roques Blancos) gaan we langzaam zo’n 150 meter naar beneden. Sterk geërodeerd pad en soms lastig om te lopen. Voorzichtigheid is dan geboden. Een rotsformatie die we passeren heeft de naam La Catedral gekregen. Daarvoor is wel enige fantasie nodig!

We zijn nu op de ‘vlakte’ en tot Boca Tauce is er feitelijk weinig hoogteverschil. Gaan eerst naar de Mirador Del Llano de Ucanca (sendero 26) gelegen aan de TF-21. Ca. 60 meter vóór dit uitzichtpunt gaan we rechtsaf naar Boca Tauce (4.8 km, sendero 40). Nieuw aangelegd en ligt heel fraai in het landschap. Prima te volgen. Overgrote deel van het tracé is een ‘zand’ pad maar er zijn ook korte stukken over grotserige rotsen! Het tracé gaat – in het algemeen – heel dicht langs de TF-21.

3.85.2 Boca Tauce/Juan Evora – Barranco de Erques

Gaan vanaf Boca Tauce (bushalte en parkeerplaats) naar Juan Evora (parkeerruimte aanwezig). Bij de toiletten begint een pad van ca. 1.1 km. Wordt op het informatiepaneel als ‘middelzwaar’ geclassificeerd. Ligt bijzonder fraai in het landschap. Is ook een nieuw aangelegd pad. Is een flinke afdaling (en daarmee ook een stevige klim terug).
Aan het eind (niet als zodanig aangeduid) kun je een piepklein rondje lopen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21 bij Parador waypoint ErmitaPN
Lengte:
12.6 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
300 meter stijgen en ruim 400 meter dalen
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Parador – Boca Tauce: 9.8 km (h); 150 meter stijgen en 250 meter dalen
Boca Tauce – Bco de Erques: 2.8 km (h/t); 150 meter (totaal)

Gewandeld:
15/03/2018
Verbindingen:

Parador de Cañadas del Teide
Bus: TF-21, eenmaal per dag heen en terug vanaf Playa de las Americas (lijn 342) en Puerto de la Cruz (lijn 348)!
Auto: TF-21 bij Parador waypoint ErmitaPN

Boca Tauce
Bus: lijn 342 (alléén van/naar Playa de las Americas) Vertrekt even na 16.00 vanaf Boca Tauce
Auto: bij kruispunt Boca Tauce, waypoint BocaTauce