3.84 El Filo RW2 h/t (TF-24)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Aan de TF-24 begint bij waypoint Filo route 8 van Parque Nacional. Beperkte parkeerruimte. Voor ons het uitgangspunt voor een rondwandeling die wij vooraf samengesteld hadden. Helaas moeten afbreken omdat de Pista ‘doodliep’ op een militair oefenterrein. Voor ons was het de 1e kennismaking met een militair oefenterrein (cmt. Las Cumbres) op Tenerife. In de jaren dat wij wandelen zijn we nog nooit een militair tegengekomen. En dat er dan ook nog voor hen een oefenterrein is, was voor ons een onaangename (wandel!) verrassing.

Het 1e gedeelte tot aan waypoint 3.84 Militair oefenterrein is een 4×4 (jeep) weg. Uitstekend te lopen. De Teide is erg dominant en heeft nog ‘witte’ sneeuwplekken. Heel fraai om te zien. Voordat we de omrastering bereiken zien we ‘tig’ waarschuwingsborden. Bij de omrastering wordt aangegeven dat explosies mogelijk zijn. De omrastering zag er niet echt ‘onderhouden’ uit wat bij ons de gedachte deed postvatten of het terrein nog wel in gebruik was. Maar we wilden/durfden het risico niet nemen.

Bij onze terugtocht hebben we extra scherp gelet op paden die vermeld staan op ons kaartmateriaal (o.a. OSM en Topo España). O.i. zijn de aansluitingen van deze paden/onverharde wegen bewust verwijderd. Maar we zien aan de linkerkant een ‘natuurlijk’ pad verschijnen. Zag er zodanig uit dat we over de ‘vangrail’ zijn gegaan en het pad hebben gevolgd. Het wees zich vanzelf en we komen uit op de sendero 37 van het Nacional Parque. Zowel ons ‘gevonden’ pad als de sendero 37 lopen ‘parallel’ met de Pista naar El Filo.
Ondanks onze teleurstelling dat wij geen échte rondwandeling hebben kunnen maken waren we opnieuw onder de indruk van het landschap waar wij gelopen hebben.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF 24, waypoint Filo
Lengte:
6.4 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
100 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
13/03/2018
Verbindingen:

TF-24 El Filo
Bus: geen
Auto: waypoint Filo