3.81 Montaña Sámara RW3 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de parkeerplaats/uitzichtpunt waypoint Samara aan de TF-38. Bij tijdig vertrek is er voldoende parkeerplaats! Indrukwekkende route. Maakt (mede) gebruik van de ‘nieuwe’ sendero 38 van Parque Nacional del Teide.
Deze wandeling stond een week eerder op ons programma maar toen lag er zoveel sneeuw dat de TF-38 bij de Area Recreativa Pinar Chío afgesloten was voor het verkeer!

Over het tracé behoeft geen onzekerheid te bestaan. Is prima afgebakend. Wel is het pad op een aantal punten enigszins lastig begaanbaar omdat bijv. de ondergrond uit losse stenen bestaat. Ook is het pad – op sommige punten – ‘onderbroken’ door sneeuw(resten). Het zicht op de Teide is – als er geen wolken zijn – zeer fraai. Ook het landschap is en blijft indrukwekkend.

Bij waypoint 3.81 gedenkteken staat een soort gedenkteken met een kruis. Ons is – na jaren wandelen – nog steeds niet duidelijk waarvoor dit bedoeld is: Gedenkplaats voor iemand die overleden is of een plaats met een religieuze betekenis (rooms-katholiek)?

Bij waypoint 9 sendero gaan we het pad op dat richting Pico Viejo gaat maar bij de 1e wegwijzer gaan we linksaf de ‘nieuwe’ sendero 38 op. Bij waypoint 3.06 grotten zijn, aan de rechterkant van het waypoint, grotten (zie ook afbeelding bij 3.06 Narices del Teide RW1). Je kunt er niet zómaar invallen maar bij niet opletten kán het zomaar gebeuren.
Sluiten weer aan op Sendero 13 die ons leidt naar ons beginpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-38 bij waypoint Samara
Lengte:
8.6 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
16/02/2018
Verbindingen:

Montaña Sámara
Bus: geen
Auto: TF-38, waypoint Samara