3.80 Chinyero RW2 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte en mooie route. De bewegwijzerde route is onze wandeling 3.03 (Chinyero RW1 PR TF-43). Helaas is het parkeren – vanwege asfaltering – een stuk lastiger geworden. Het is écht zoeken! Vanaf dit punt wordt heel veel gewandeld en wij vinden het een gemiste kans dat er geen goede mogelijkheid voor parkeren is gemaakt!

Waar ‘geautoriseerde’ auto’s mogen rijden gaan we van de TF-38 naar beneden. Daar is ‘beton’ gemaakt maar daar mag je niet parkeren!
Lopen even parallel met de TF-38 en gaan dan rechtsaf en komen daarna vrij snel op een goed herkenbaar (wandelstenen) pad. Aan de ondergrond is te zien dat er redelijk veel gelopen wordt. Als we in het ‘open’ gebied komen zijn de uitzichten heel mooi!

Op een aantal plaatsen staan waarschuwingsborden waarop vermeld staat dat je niet buiten de paden/wegen mag gaan vanwege het beschermde/kwetsbare gebied. Hebben niet vastgesteld of je naar de top van Montaña de la Cruz (1521 m) mag lopen. Volgens de OSM kaart gaat er een onverharde weg heen. Op de Topografische kaart wordt deze berg Montaña Del Estrecha genoemd.
Komen weer op de bewegwijzerde route (PR TF-43) maar ‘moeten’ deze verlaten om weer bij ons beginpunt te komen!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-38 bij waypoint Chinyero
Lengte:
8 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
280 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
08/02/2018
Verbindingen:

Chinyero (TF-38)
Bus: geen
Auto: In nabijheid waypoint Chinyero