3.79 EL Portillo RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt de bushalte/restaurant bij El Portillo. Voldoende parkeerruimte. De wandeling is mooier dan de foto’s! Lichte en zeer aangename wandeling: een kleinood.
Het weer blijft ons nog steeds verrassen. Super helder en binnen 5 minuten trekt de lucht dicht. Maar het kán ook omgekeerd. Geen peil op te trekken!

Vanaf de TF-21 begint rechts een pad (vóór het hek dat naar ‘boven’ loopt). Van het restaurant komt o.i. ook een pad maar toen wij vertrokken was het restaurant nog gesloten!
Komen in het ‘park’ via een draaihek en blijven aan de ‘buitenkant’. Hoe fris/koud het kan zijn op deze hoogte bewijst een bevroren ‘vijver’!
Als we het park uitgaan komen we op Sendero 1 (richting La Fortaleza). Toen wij onze eerste wandelingen in dit gebied deden waren er nog geen afstandsbordjes etc. Aanduidingen zijn nu optimaal!
De Teide is en blijft een blikvanger. Blijft altijd fraai

Zijn van de Sendero naar Portillo Alto afgegaan en krijgen een uitstekend afgebakend pad dat heel mooi in het landschap ligt. In Portillo Alto komen we bij de bushalte waar onder meer het restaurant Papillon is: uitstekende koffie!
Passeren het verlaten gebouw met uitzichtpunt Mirador Arenas Negras waar het toegangspad 4.1 naar Sendero 4 begint. Eenmaal op de S-4 is het een fluitje van een cent.
Als we bijna bij de TF-21 zijn gaat een pad rechtsaf – parallel met de weg – naar El Portillo. In El Portillo de ‘trap op’ en dan zijn we weer bij het restaurant.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21/TF-24, waypoint BusElPortillo
Lengte:
5.8 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
160 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
26/01/2018
Verbindingen:

El Portillo (TF-21/TF-24)
Bus: TF-21/TF-24, eenmaal per dag heen en terug vanaf Playa de las Americas (lijn 342) en Puerto de la Cruz (lijn 348)
Auto: TF-21/TF-24, waypoint BusElPortillo