3.77 Ramon El Caminero AR RW3 (TF-21)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Aangename en middelzware wandeling. Totaal hoogteverschil ca. 380 meter. Vrijwel uitsluitend over goed begaanbare 4×4 wegen waar auto’s of paarden en ruiters zijn toegestaan.
Gaat grotendeels door het bos. Op een aantal punten is heel mooi uitzocht op het Teide-gebied!

Vertrekpunt is de Area Recreativa Ramon El Caminero. Gekozen omdat hier een bushalte is. Dat lijkt mooier dan dat het is omdat de bus slechts één keer per dag gaat en je ‘uren’ op de bus moet wachten. Daarom niet aanbevolen.
We gaan de Pista de Ramon Caminero op. Een langzame maar gestage stijging door het bos. Gaan van de Pista af en komen – even later – in een open en zeer fraai gedeelte. Bij helder weer prachtige uitzichten, zoals bij waypoint 3.77. Bij een ‘kruispunt’ gaan we opnieuw een Pista bewandelen ofwel de Pista de Montana Limon die weer overgaat in de Pista de Ramon Caminero. Tijdens onze wandeling werden er (onderhouds) werkzaamheden uitgevoerd. Bij wandelingen op Pista’s moet hier rekening gehouden worden. Maar ‘voetgangers’ mogen/kunnen meestal wel passeren!

Bij waypoint Choza Bolinaga gaan we de Sendero Bolinaga af. Op een aantal plaatsen zeer sterk geërodeerd. Komen dan voor de 4e keer op een Pista (Arco de Chimoche) die uitkomt op de TF-21. Wij houden, even voor het einde, links aan en hebben nu nog een kleine stijging voor de boeg alvorens we de Area Recreativa bereiken, onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21, Area Recreativa Ramon El Caminero, waypoint RamonCaminero TF21
Lengte:
9.9 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
380 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
01/12/2017
Verbindingen:

TF-21 Area Recreativa Ramon El Caminero
Bus: waypoint Ramon Caminero TF21, lijn 348 (vanaf Puerto de la Cruz; eenmaal per dag), haltes 4939/40). Zie opmerking in tekst.
Auto: idem