3.76 La Caldera AR RW6 (TF-21)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de Area Recreativa La Caldera. Voldoende parkeerruimte en een goede busverbinding met La Orotava en Puerto de la Cruz. Mooie maar (middel)zware wandeling! Met de wijzers van de klok mee (ge)lopen.

Vertrekken in zuidelijke richting via de Camino de Los Guanches. Meteen een heel stevige klim (ca. 250 meter) – op relatief korte afstand – door het bos.
Als we op de Pista Chimiche komen lopen we ‘heerlijk’ weg en is de straffe klim weer snel vergeten. Steken de TF-21 over en komen dan op de Pista la Bermeja. Met name het 1e gedeelte is een fraai gedeelte.
De Camino de Chasna maakt deel uit van de LAW GR-131 en is niet het meest aangename deel van de wandeling. Een lastig pad met heel veel losse stenen. Wandelstokken vinden wij dan ‘noodzakelijk’. Bij waypoint Cruz Del Dornajito is een ‘gedenk’ plaats en als we naar ‘boven’ gaan staan er onder meer een aantal banken. Een mooi ‘rustpunt’!

Bij de 1e mogelijkheid dat we linksaf ‘moeten’ om de GR-131 te volgen kiezen wij ervoor op de Pista los Caballos te blijven. Bij de 2e mogelijkheid, tevens de bewegwijzerde wandeling TF SL-81, gaan we weer naar de GR-131. Voor de GR-131 is zelfs een speciale tunnel onder de TF-21 gemaakt!
Nu nog een laatste klim naar de Area Recreativa La Caldera.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF 21, waypoint Caldera
Lengte:
13.2 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
28/11/2017
Verbindingen:

La Caldera
Bus: TF-21, waypoint BusCaldera, lijn 345 (vanaf Puerto de la Cruz; eindbestemming)
Auto: idem