3.75 Ramon El Caminero AR RW2 (TF-21)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Aangename en lichte wandeling. Totaal hoogteverschil ca. 260 meter. Vrijwel uitsluitend over goed begaanbare 4×4 wegen waar auto’s of paarden en ruiters zijn toegestaan.
Gaat grotendeels door het bos. Door de bomen hier en daar uitzicht op o.a. de Teide!

Vertrekpunt is de Area Recreativa Ramon El Caminero. Gekozen omdat hier een bushalte is. Dat lijkt mooier dan dat het is omdat de bus slechts één keer per dag gaat en je ‘uren’ op de bus moet wachten. Daarom niet aanbevolen. Voldoende parkeerplaats voor auto’s. Het 1e gedeelte is bewegwijzerd met de ‘oude’ wybertjes. Helaas hebben wij geen informatie waar deze (oude) routes lopen. Komen dan op de Pista Arco de Chimoche die langzaam stijgt. Bijna aan het eind verlaten we de Pista en zien dan ‘merktekens’ van een PR-wandeling. Niet kunnen vaststellen of deze wandeling nog ‘bestaat’ of welk nummer deze heeft.

Krijgen nu een korte stevige klim van ca. 100 meter. Aan de linkerkant – door de bomen – mooi uitzicht. Zetten de daling in op de Pista de Ramon Caminero en zien ‘regelmatig’ de Teide. Bij waypoint 3.75 Choza Bolinaga staat een houten gebouwtje met een bank aan het eind van de Sendero Bolinaga. Het waarom is ons niet duidelijk. Nog even en dan zijn we weer bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21, Area Recreativa Ramon El Caminero, waypoint RamonCaminero TF21
Lengte:
8.5 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
260 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
21/11/2017
Verbindingen:

TF-21 Area Recreativa Ramon El Caminero
Bus: waypoint Ramon Caminero TF21, lijn 348 (vanaf Puerto de la Cruz; eenmaal per dag), haltes 4939/40). Zie opmerking in tekst.
Auto: idem