3.74 La Caldera AR RW5 (TF-21)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de Area Recreativa La Caldera. Voldoende parkeerruimte en een goede busverbinding met La Orotava en Puerto de la Cruz. Tégen de wijzers van de klok (ge)lopen. Fraaie en middelzware wandeling. Niet bij regen (!) en geen hoogtevrees.

De eerste 2.3 km gaan over de Pista de Mamio. Loopt vrijwel horizontaal! Het eerste ‘klim’ gedeelte maakt onderdeel uit van de PR TF 35.2. Heel mooie gedeelten maar een heel stevige klim. Bijna bij de ‘ronding’ gaan we rechtdoor (het werkelijke pad wijkt hier ietwat af van de OSM-kaart). Zigzaggend! En dat betekent een behoorlijke inspanning. Het pad ‘moet’ onderdeel zijn geweest van een (vroegere?) bewegwijzering getuige de ‘boom’ stammetjes die als traptreden fungeren. Dit oude pad maakt de verbinding met de Camino Forestal ofwel de PR TF-35 (wandeling 3.72 La Caldera AR RW3). Geen bordje gezien!
Dit is een fraai gedeelte van de wandeling. Bij waypoint Los Organos is – volgens de OSM kaart – een uitzichtpunt. Wij hebben daar niet van kunnen genieten vanwege onze hoogtevrees!

We verlaten de Camino Forestal om te komen op de Camino de Candelaria. Zeer sterk geërodeerd en veel ‘afsnijders’. Op een tweetal punten staan ‘kruisen’. Bij Choza de Pedro Gil gaan we linksaf en zijn weer op de Pista de Mamio. Nog 800 meter en dan zijn we weer bij de Area Recreativa La Caldera.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF 21, waypoint Caldera
Lengte:
9.3 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees en niet bij regen.

Gewandeld:
17/11/2017
Verbindingen:

La Caldera
Bus: TF-21, waypoint BusCaldera, lijn 345 (vanaf Puerto de la Cruz; eindbestemming)
Auto: idem