3.73 La Caldera AR RW4 (TF-21)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de Area Recreativa La Caldera. Voldoende parkeerruimte en een goede busverbinding met La Orotava en Puerto de la Cruz. Tégen de wijzers van de klok (ge)lopen. Heel ‘aparte’ middelzware wandeling!

Ca. 2.3 km volgen wij de Pista de Mamio. Op het punt waar wij de trap opgaan staat wel een merkteken van een PR-wandeling maar géén bordje meer (PR TF 35.2, Ruta del Agua). Een pittige stijging staat ons te wachten. Op een aantal punten is een hekwerk aangebracht. Meestal niet de meest aangename punten voor ‘hoogtevrezers’. Op het hoogste en meest verre punt zijn we nog even doorgelopen naar een volledig vervallen Casa, waypoint Casa de Las Madres.

De GPS volgt een ietwat andere route dan het ingetekende pad op de OSM-kaart. Of dit een afwijking is vanwege het gebied waarin wij lopen is ons niet bekend. Wel hebben we vastgesteld dat Rother wandelgids dezelfde ‘afwijking’ geeft. Is een heel straffe daling met heel veel ‘stammetjes’ waarvan een aantal volledig vermolmd zijn. De ijzeren pinnen staan nog wel rechtop: goed opletten!

Als we weer op de Pista de Mamio komen gaan we ‘rechtsaf’, richting Aguamansa. Lopen dan nog steeds parallel met de Barranco de Las Madres. Schampen de TF-21 en zijn dan nog ca. 1 km verwijderd van La Caldera. Het allerlaatste gedeelte, het laatste loodje, weegt zwaar.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF 21, waypoint Caldera
Lengte:
8.3 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees en niet bij regen

Gewandeld:
14/11/2017
Verbindingen:

La Caldera
Bus: TF-21, waypoint BusCaldera, lijn 345 (vanaf Puerto de la Cruz; eindbestemming)
Auto: idem