3.72 La Caldera AR RW3 (TF-21)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de Area Recreativa La Caldera. Voldoende parkeerruimte en een goede busverbinding met La Orotava en Puerto de la Cruz. Zeer fraaie maar zware wandeling! Geen hoogtevrees, stapzeker én niet bij regen. Tégen de wijzers van de klok (ge)lopen.

Vertrekken in zuidelijke richting via de Camino de Los Guanches. Meteen een stevige klim (ca. 250 meter) door het bos. Komen vervolgens op de Camino Forestal. Naar het hoogste punt in de wandeling is nog ruim 100 meter hoogteverschil maar door het afwisselend stijgen en dalen is dit gedeelte het meest zware deel van de wandeling.
Het pad is onderhouden getuige (nieuwe) staaldraden bij ‘hoogtevrees’ punten. De uitzichten zijn fenomenaal. Maar omdat we in de schaduw lopen zijn de foto’s minder mooi dan de werkelijkheid.

We hebben het uitzichtpunt Los Organos gemist. Als excuus geldt dat we geen enkele bewegwijzering op dit gedeelte hebben gezien. Wanneer we op de LAW GR-131 komen zetten we heel straffe daling in. Hier en daar zijn de stammetjes, fungerend als traptreden, al ‘verteerd’. Het laatste stuk van de wandeling is bewegwijzerd als GR/PR-wandeling. Bij de Camino de Mamio loopt de route ietwat anders vanwege ernstige ‘steenval’ voor een aantal jaren geleden. De rotswanden zijn daar, met gaas, ‘ingepakt’.
Lopen heel even achter de ‘vangrail’ van de TF-21 en zijn dan nog ca. 1 km verwijderd van de Area Recreativa La Caldera. Het laatste – inspannende stuk – is een stijging van ruim 150 meter.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF 21, waypoint Caldera
Lengte:
13.7 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
800 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees, niet bij regen en stapzeker

Gewandeld:
13/11/2017
Verbindingen:

La Caldera
Bus: TF-21, waypoint BusCaldera, lijn 345 (vanaf Puerto de la Cruz; eindbestemming)
Auto: idem