3.71 Ramon El Caminero AR RW1 (TF-21)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Aangename en lichte wandeling. Totaal hoogteverschil ruim 300 meter. Vrijwel uitsluitend over goed begaanbare 4×4 wegen waar auto’s, paarden of ruiters zijn toegestaan.
Gaat grotendeels door het bos maar er zijn heel fraaie gedeelten!

Vertrekpunt is de Area Recreativa Ramon El Caminero. Gekozen omdat hier een bushalte is. Dat lijkt mooier dan dat het is omdat de bus slechts één keer per dag gaat en je ‘uren’ op de bus moet wachten. Daarom niet aanbevolen Voldoende parkeerplaats voor auto’s. We gaan tégen de wijzers van de klok in.
Tot onze verrassing is het 1e gedeelte bewegwijzerd met de ‘oude’ wybertjes. Helaas hebben wij geen informatie waar deze (oude) routes lopen. Komen dan op de Pista Arco de Chimoche. Als we de Pista verlaten komen we voor de 2e keer (deels?) op de ‘wybertjes-bewegwijzering’.

Komen uit op de TF-21 en lopen even door naar de Mirador Interpretativo waar – bij helder zicht – een fraai uitzicht is. Voor een aantal jaren heeft hier een zeer zware storm huisgehouden. Pino’s zijn als lucifershoutjes afgeknapt. Ook langs het 1e gedeelte van de Pista la Bermeja is een heel mooie nieuwe begroeiing ontstaan. Nu heb je fraai uitzicht op onder meer de Teide. Gaan langzamerhand het bos weer in en het is grotendeels gedaan met de uitzichten.
Passeren de Galería de Montana Del Pastelito. Smalspoor is nog aanwezig!
Verlaten de Pista en gaan over op een onverharde weg die langzaam begint te stijgen. Het laatste stuk is een nog iets steviger klim maar dan zijn we bijna bij ons eindpunt de Area Recreativa.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21, Area Recreativa Ramon El Caminero, waypoint RamonCaminero TF21
Lengte:
10.8 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
11/11/2017
Verbindingen:

TF-21 Area Recreativa Ramon El Caminero
Bus: waypoint Ramon Caminero TF21, lijn 348 (vanaf Puerto de la Cruz; eenmaal per dag), haltes 4939/40). Zie opmerking in tekst.
Auto: idem