3.70 TF-24 El Centeno (Las Lagunetas) RW 5

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

In dit gebied hebben we een aantal wandelingen gemaakt. Déze is – voor ons -vrijwel ‘nieuw’. Niet spectaculair maar wij vonden het een mooie wandeling. Bovendien relatief kort en lichte. Vertrekpunt is het informatiepaneel van de SL TF-299 bij waypoint TF24 El Centeno. Voldoende parkeergelegenheid aan beide kanten van de TF-24.

Steken eerst de TF-24 over en komen dan op de Pista Fuente Fria en gaan dan rechtsaf en passeren een hippisch centrum. Een onverharde weg die doorloopt tot aan de TF-24 waar we de 2e keer oversteken. Op een aantal plaatsen is duidelijk te zien dat de weg opgeschoond is én dat de werkzaamheden nog niet voltooid zijn.

Even voorbij de TF-24 ligt nog een zware boom dwars over het pad maar mountainbikers (?) hebben een alternatief gemaakt. Krijgen dan een gedeelte met zicht op de kustlijn (bij helder weer). Komen dan op een pad dat goed te volgen is. Niet gemarkeerd maar aan de ondergrond is duidelijk te zien hoe het pad loopt. Een paar meter over de Pista la Rapida en dan pikken we o.a. de bewegwijzerde route SL TF-299 op. Nog eventjes klimmen en dan zijn we bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-24, waypoint TF24El Centeno (Km16, Las Lagunetas)
Lengte:
6.6 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
31/03/2017
Verbindingen:

TF-24 El Centeno (Km16, Las Lagunetas
Bus: geen verbinding
Auto: TF-24 waypoint TF24 El Centeno (Km16)