3.68 TF-24 El Centeno (Las Lagunetas) RW 3

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzware ‘bos’ wandeling via deels gemarkeerde route. Adviseren deze wandeling niet te lopen in het weekend (zoals wij hebben gedaan). Motoren en auto’s zorgen voor ‘stof’ happen op de Pista. Op doordeweekse dagen is het bij El Centeno (Las Lagunetas) heel rustig. Maar in het weekend (bij mooi weer) is het een drukte van belang. ‘Normaal’ zie je vrijwel nooit een wandelaar maar nu zijn we meerdere wandelaars tegengekomen.

Bijna de helft van de route gaat via de Pista Fuente Fria. Deze Pista mag met een auto bereden worden en verbindt o.a. Las Lagunetas met Las Calderetas. Goed bewegwijzerd. Fuente Fria is een piepkleine Area Recreativa. Op de heenweg was daar nog niemand te zien.

Gaan linksaf de sendero Los Arcos op die uitkomt op de bewegwijzerde PR TF-25 route die ons weer terugbrengt naar Las Lagunetas. Is een stevige klim van ca. 350 meter. Komen in het begin langs waypoint 7.33 Galería waar een hele grote kastanjeboom staat die nog niet uitgelopen is. Bijna aan het eind wijken we ‘even’ af van de bewegwijzering om daarna de route weer op te pikken. Het laatste stuk is weer de Pista Fuente Fria die uitkomt op de TF-24.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-24, waypoint TF24El Centeno (Km16, Las Lagunetas)
Lengte:
9.2 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 350 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
11/03/2017
Verbindingen:

TF-24 El Centeno (Km16, Las Lagunetas)
Bus: geen verbinding
Auto: TF-24 waypoint TF24 El Centeno (Km16)